Kelemen Hunor (UDMR) critică decizia PNL de a merge cu un guvern minoritar: „Nu știu pe ce se bazează colegii noștri… NU are cum să treacă!”

Președintele UDMR nu dă șanse unui guvern minoritar PNL-UDMR. „Nu văd cele 234 de voturi”, recunoaște la Digi FM Kelemen Hunor. Mai mult, susține că nu știe pe ce mizează PNL, mai ales că nu a participat la discuțiile cu USR și PSD. Liderul UDMR crede că varianta optimă ar fi fost refacerea coaliției cu USR.

Eu nu ştiu pe ce se bazează colegii noştri care spun că mergem cu guvern minoritar şi vom obţine votul necesar pentru a învesti guvernul. Dacă fiecare se gândeşte doar la orgoliul lezat şi la interesul de partid, atunci nu va trece, că nu are cum să treacă. Dacă se gândeşte la o perspectivă mai largă  – negociem pe parcurs – atunci va trece. În acest moment eu nu văd cele 234 de voturi, dar, până săptămâna viitoare – marţi miercuri când se votează – se mai poate discuta”, a declarat Kelemen Hunor.

Întrebat despre alegerile anticipate, preşedintele UDMR spune că nu vor schimba nimic, însă AUR ar putea obține mai multe mandate în Parlament.

Se poate ajunge la anticipate, dar anticipatele nu vor schimba nimic. Va fi aceeaşi structură a Parlamentului – cu un PSD peste 40%, cu un AUR sărit mult peste ceea ce cred eu că e bine pentru România, cu USR, PNL slăbite extrem de mult şi cu noi – sper că vom fi acolo unde suntem şi acum”, a mai declarat liderul UDMR.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă va depune sâmbătă, la Parlament, lista unui guvern minoritar PNL-UDMR.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

3 comentarii la „Kelemen Hunor (UDMR) critică decizia PNL de a merge cu un guvern minoritar: „Nu știu pe ce se bazează colegii noștri… NU are cum să treacă!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *