Kelemen Hunor se vede deja la guvernare și nu vrea să audă de un guvern tehnocrat: „Am avut unul şi a fost dezastruos”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că susţine în mod categoric un guvern politic, pentru că cel tehnocrat a fost „dezastruos”, menţionând că şi-ar dori un Executiv de centru-dreapta.

Eu doresc o stabilitate politică şi un guvern de centru-dreapta, care va aplica politici publice prin care investitorii, antreprenorii şi angajaţii vor avea predictibilitate în primul rând şi pot face proiecţii pe termen mediu pe termen lung. Cel mai important lucru este să existe o creştere economică şi o stabilitate economică. Statul se uită la cetăţeni ca la nişte criminali care încă n-au fost prinşi”, a spus Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR i-a îndemnat pe cetăţeni să îşi exercite dreptul de vot la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Mergeţi la vot! Frica nu este un bun sfetnic, cum nici supărarea nu este un bun sfetnic. Înţeleg supărarea oamenilor, dar acolo, în momentul votului, în acele câteva minute din secţia de votare, nu există niciun risc, niciun pericol dacă respectăm regulile. Şi acest lucru se vede după 27 septembrie – situaţia nu s-a înrăutăţit fundamental din cauza votului„, a susţinut Kelemen Hunor.

Președintele UDMR a arătat că formațiunea și-a fixat ca obiectiv păstrarea numărului de parlamentari, respectiv 30, după alegerile de duminică.

Dacă mergem pe ceea ce s-a întâmplat în trecut, atunci o reprezentare proporţională este un rezultat bun, acest lucru înseamnă că undeva între 6 şi 7 să fie procentul în Parlamentul României. În cazul nostru, aceasta ar însemna 30 de parlamentari, 30 şi ceva, ăsta ar fi un rezultat bun. În acest moment avem 30 de parlamentari – 21 la Cameră, 9 în Senat. Şi asta înseamnă o reprezentare proporţională. Asta este tradiţia, asta este experienţa noastră – că o reprezentare proporţională este posibilă, este de dorit şi sunt convins că se va întâmpla. Dacă reuşim să facem o mobilizare foarte bună, atunci sigur această cifră ar putea creşte cu unul – două mandate. Aici nu e vorba despre o explozie de mandate. Dar, în cazul nostru, cam aceasta este cifra de reprezentare procentuală, proporţională. (…) Oamenii au nevoie, în cazul nostru comunitatea maghiară, de certitudinea că instituţiile şi tot ceea ce înseamnă păstrarea identităţii etnice, culturale, lingvistice, nu va fi afectată. Pentru că asta este dorinţa: să ne păstrăm identitatea noastră etnică, lingvistică, culturală, etnică. Şi pentru asta milităm de 30 de ani. Asta rămâne în continuare un deziderat important. Pe de altă parte, vorbim de siguranţa zilei de mâine, siguranţa locurilor de muncă, siguranţa veniturilor, asta presupune o economie sustenabilă, o economie care va avea o creştere în fiecare an bugetar, dar înseamnă şi siguranţă în ceea ce priveşte sănătatea fiecărui cetăţean. Oamenii sunt interesaţi de aceste lucruri oriunde mergem, orice întrebare primim, aceste întrebări se învârt în jurul acestor chestiuni şi este de înţeles”, a mai spus Hunor.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.