Kelemen Hunor nu exclude alegeri anticipate. „Cei care au format o majoritate trebuie să vină cu alternativa”

Președintele UDMR și vicepremierul, Klemen Hunor, nu vede posibilitatea instalării unui guvern tehnocrat în cazul în care Cabinetul Cîțu va fi demis la moțiunea de cenzură.

Guvernul tehnocrat, după un an de la alegeri, când te-ai dus în fața electoratului și ai cerut votul cetățenilor și ai spus că vrei să guvernezi, să conduci România și din Parlament și din Guvern și după un an să spui că nu vreau și să vină tehnocrații, înseamnă că anul trecut nu ai fost sincer, nu vreau să spun altfel că nu e cazul”, a declarat Klemen Hunor la Realitatea Plus.

Cât despre alegeri anticipate, vicepremierul spune că sunt posibile și nu exclude această variantă.

Acest lucru nu-l exclud anul viitor, peste doi ani de zile. Este o soluție posibilă, dar până când ajungem acolo totuși țara trebuie guvernată, oamenii așteaptă soluții de la cei care își vor asuma guvernarea”, a mai spus acesta.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, susține că în jocul politic corect, cei de la PSD ar trebui să încerce formarea unui nou Guvern, asta pentru că dau jos actualul Executiv și asta ar însemna că au o majoritate. Totuși, liderul UDMR apreciază faptul că varianta normală ar fi refacerea coaliției de guvernare, iar atunci lucrurile ar reveni la normal.

În mod normal și logic, cei care depun o moțiune de cenzură trebuie să vină cu o alternativă. Dacă ai format o majoritate, înseamnă că ai o alternativă, că ai o coaliție formată, că vi cu o altă variantă. Așa ar fi normal, dar îmi este greu să cred că acest lucru se va întâmpla. Sigur, președintele va chema partidele la consultări și atunci vom vedea cine poate coagula o majoritate. Important este să ne oprim din acest circ, să nu mai aruncăm cu invective pentru că nu ne ajută la nimic. Nu ne ajută la nimic să spunem lucruri spectaculoase la televizor sau să scriem pe Facebook. Evident, prima opțiune este refacerea coaliției de guvernare alături de PNL și USR-PLUS. Dacă PSD nu-și va asuma guvernarea, atunci noi trebuie să venim cu un guvern minoritar. Eu vin aici cu un moratoriu: să avem o echipă care să facă tot ceea ce trebuie făcut până în martie, aprilie anul viitor, să salvăm viețile oamenilor în pandemia de Covid-19, să gestionăm creșterea prețurilor la energie. Astea sunt chestuinile cele mai importante.”, a spus Kelemen Hunor.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Kelemen Hunor nu exclude alegeri anticipate. „Cei care au format o majoritate trebuie să vină cu alternativa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *