Kelemen Hunor, întâlnire cu cu ministrul Afacerilor Externe al Ungariei: „Suntem dependenţi unii de alţii în această regiune”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a transmis marţi, după întâlnirea cu ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Szijjártó Péter,„suntem dependenţi unii de alţii în această regiune, de aceea este necesară consolidarea relaţiilor bilaterale româno-maghiare”. Vicepremierul a precizat că este foarte important, ca în următoarele luni, cetăţenii care locuiesc în România şi Ungaria să fie în siguranţă, iar asigurarea aprovizionării cu gaze naturale şi energie electrică este o provocare mare.

Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Szijjártó Péter, s-a aflat într-o vizită la Bucureşti, în cadrul căreia am discutat despre relaţiile româno-maghiare, despre provocările comunităţii maghiare din România, printre care se numără recensământul, respectiv despre dezideratele pe care le reprezentăm în cadrul coaliţiei de guvernământ”, spune vicepremierul în postare.

Kelemen Hunor arată că „este foarte important, ca în următoarele luni, cetăţenii care locuiesc în România şi Ungaria să fie în siguranţă, cei aflaţi în nevoie să fie protejaţi de guvernele celor două ţări, asigurarea aprovizionării cu gaze naturale şi energie electrică fiind o provocare mare”.

Suntem dependenţi unii de alţii în această regiune, de aceea este necesară consolidarea relaţiilor bilaterale româno-maghiare, e nevoie ca miniştrii de resort să se întâlnească mai des. Suntem într-o perioadă grea, de criză, dar UDMR şi-a asumat rolul într-o coaliţie de guvernământ tocmai pentru a găsi soluţii la provocările societăţii”, mai spune preşedintele UDMR.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *