Kelemen Hunor, în RĂZBOI împotriva lui Cioloș, după declarația despre PNRR-ul Ungariei: „A făcut o GREȘEALĂ uriașă! NICI O FACTURĂ NU RĂMÂNE NEPLĂTITĂ!”

Vicepremierul Hunor Kelemen a criticat, miercuri, declarațiile lui Dacian Cioloș, conform cărora PNRR-ul Ungariei ar fi fost suspendat de Comisia Europeană pentru că „nu există garanții că banii nu vor ajunge la persoanele din anturajul lui Viktor Orban”. Kelemen spune despre Cioloș că „a făcut o greșeală uriașă” și că „a vrut să fie erou dar n-a reușit”.

Niciodată nu am discutat în coaliție, nu este poziția coaliției, nu este poziția guvernului, este poziția lui Dacian Cioloș și el nu reprezintă coaliția, nu reprezintă România, el reprezintă acolo un grup parlamentar al cărui șef este în acest moment. Nu sunt de acord cu acest demers al lui Dacian Cioloș și cred că a făcut una dintre greșelile cele mai mari ce pot fi făcute în politică și știți cum e, nicio factură nu rămâne neplătită în politică”, a spus Kelemen.

Întrebat la ce se referă prin „factură neplătită în politică”, vicepremierul a spus: „Nu știu, factura nu vine la mine”.

A făcut o greșeală uriașă, nu trebuie să intervină niciun europarlamentar într-o astfel de relație și Comisia a făcut precizările necesare, s-a grăbit domnul Cioloș, a vrut să fie erou, n-a reușit”, a mai adăugat Kelemen.

Dacian Cioloș a scris, miercuri, pe Twitter că aprobarea planului Ungariei a fost suspendată de Comisia Europeană, însă, marți, ministrul Justiției din Ungaria transmitea că informația potrivit căreia PNRR-ul Ungariei va fi suspendat este „fake news”. Ulterior, Comisia Europeană a anunțat că nu a suspendat aprobarea planului de redresare al Ungariei.

Comisia suspendă aprobarea planului de redresare al lui Orbán. Bun. De ce? Pentru că astăzi nu avem garanții că banii vor ajunge la ungurii cinstiți și merituoși – și nu la apropiații lui Orban”, a scris pe Twitter Dacian Cioloș. Acesta a precizat că Renew Europe, grupul din Parlamentul European al cărui lider este, a cerut suspendarea PNRR al Ungariei.

Liderul grupului Renew din Parlamentul European, Dacian Cioloș, i-a transmis șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe 29 iunie, o scrisoare în care îi solicită să nu aprobe planul de redresare al guvernului lui Viktor Orbán până când nu va fi adoptat un sistem eficient antifraudă în Ungaria.

Comisia Europeană nu a suspendat aprobarea planului de redresare al Ungariei, a anunțat comisarul european Vera Jourova, în Parlamentul European, după ce presa germană și liderul grupului Renew Dacian Cioloș au spus că planul a fost suspendat.

Am verificat acum cu cabinetul președintelui și cu colegii responsabili de fondurile de redresare, de adoptarea și evaluarea planurilor. Nu există această știre că am oprit procesul, se desfășoară în continuare. Desigur, ne uităm la sistemul de control și audit din statele membre și decizia privind aprobarea planurilor individuale va fi luată de Consiliu prin majoritate calificată, nu e decizia Comisiei”, a declarat Jourova.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *