Kelemen Hunor anunță un proiect pentru sprijinirea familiilor. „Părinții trebuie să aibă mai mulți copii NU doar prin mărirea alocațiilor”

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat că actuala guvernare are în vedere sprijinirea familiilor cu unul sau mai mulţi copii în ceea ce priveşte construcţia de locuinţe, prin credite nerambursabile sau parţial rambursabile. Kelemen Hunor a precizat, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, că natalitatea este în scădere accentuată, după ce în anul 1990 numărul copiilor născuţi era de peste 300.000, iar în 2020 de doar 178.000. Vicepremierul a subliniat faptul că părinţii trebuie încurajaţi să aibă mai mulţi copii nu doar prin mărirea alocaţiilor, ci şi prin alte măsuri.

Vrem să sprijinim familiile în construcţia de locuinţe şi asta vom propune. Toate aceste măsuri vor fi detaliate în proiecte de legi, până la sfârşitul anului. (…) Noi am spus că în acele familii în care este un copil, merge cu credit fără dobândă, unde sunt doi copii mai dai ceva din credit şi doar o parte trebuie rambursată – noi am spus să mergem până la 70% în prima parte, în cazul familiilor cu trei sau mai mulţi copii valoarea creditului trebuie rambursată în proporţie de 65%, 60% şi 55%, în funcţie de posibilităţile bugetare. Perioada propusă de către noi va fi de solicitare a creditului între 2022 şi 2028-2029. Trebuie să mergi pe o perioadă mai lungă, ca să aibă această măsură şi efecte în societate”, a detaliat Kelemen Hunor.

Acesta a menţionat că alte măsuri avute în vedere sunt construcţia de creşe, program deja demarat, dar şi acordarea indemnizaţiei de îngrijire a copiilor şi pentru bunici sau reducerea impozitului pe venitul global în funcţie de numărul de copii.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Kelemen Hunor anunță un proiect pentru sprijinirea familiilor. „Părinții trebuie să aibă mai mulți copii NU doar prin mărirea alocațiilor”

 • joi, 17 iunie 2021 la 06:13
  Legătură permanentă

  Omule, nu înțelegi că țiganii fac o ciurdă de copii
  pentru alocație ?! Am în cartier o astfel de familie ;
  mamă de la 16 ani toarnă câte un puradel în fiecare an.
  A ajuns la 6. Cu alocația, cu ce fură și cu ce cerșesc, cumpără
  de’ale gurii să aibă și gura lor ce mânca. În total familia numără 10 persoane.
  Din ce vrei să trăiască ? „Famelie mare, renumerație mică, după buget, coane Fănică” !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *