Jurnalistul Attila Biro reținut în Bulgaria, unde documenta o investigaţie privind fraude cu fonduri europene. Reacția MAE

Jurnalistul Attila Biro de la publicația RISE PROJECT a fost reţinut de poliţia din Bulgaria joi seară, alături de un jurnalist bulgar, lângă localitatea Pernik, unde subiecţii unei investigaţii încercau să ardă documente legate de o fraudă cu fonduri europene.

Între timp, jurnalistul a fost eliberat.

„Attila și colegul bulgar sunt bine. Unul dintre diplomații României în Bulgaria, dl. Florian-Daniel Mazilu, este acum cu Attila. (…) Sacii cu documente au fost recuperați și se află în secția de poliție. Attila și Dimitar i-au ajutat în cele din urmă pe polițiștii bulgari la transportul hârtiilor care sunt însă arse sau trecute prin tocătorul de hârtie. Colegii noștri au pus umărul după ce au fost ținuți în cătușe, în câmp, timp de o oră. (…) Attila și Dimitar au fost reținuți chiar lângă groapa unde erau arse documentele din cazul de corupție pe care îl investigau”, au precizat joi noapte colegii lui Biro de la RISE PROJECT.

MAE: „Ambasada României la Sofia continuă monitorizarea situației

„Ambasada României la Sofia are în atenție cazul cetățeanului român reținut în cursul nopții de 13 spre 14 septembrie pe teritoriul Republicii Bulgaria și a efectuat, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru informații suplimentare. De asemenea, o echipă consulară mobilă din cadrul ambasadei s-a deplasat în localitatea în care se află cetățeanul român pentru a acorda asistență consulară. În urma demersurilor întreprinse de echipa consulară mobilă, autoritățile bulgare au informat că cetățeanul român a fost reținut pentru verificări, întrucât acesta era într-o zona aflată în atenția autorităților bulgare. După efectuarea verificărilor, cetățeanul român a fost eliberat. Reprezentanții misiunii diplomatice i-au oferit acestuia asistență consulară în relația cu autoritățile locale, inclusiv prin asigurarea traducerii. Ambasada României la Sofia continuă monitorizarea situației, fiind în contact cu autoritățile bulgare”, au precizat, vineri dimineață, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

RISE PROJECT: Cele două păcate ale procurorului șef, Gigi-Valentin Ștefan

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*