JUMĂTATE din clienții care au solicitat amânarea ratelor au primit OK-ul băncilor. Cîțu: „Sistemul bancar s-a mobilizat rapid”

Băncile din România au avut de soluţionat, la mai bine de două luni de la debutul crizei de sănătate generată de pandemia COVID-19, peste 320.000 de solicitări depuse de clienţii persoane fizice şi juridice pentru suspendarea obligaţiilor de plată lunare din contractele de credit. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a avut vineri o întâlnire cu președintele Asociației Române a Băncilor, Sergiu Oprescu și, printre subiectele discutate, a fost și cel referitor la acest subiect.

„În acest moment, au beneficiat 152.000 de clienți, însumând cam 3,3 miliarde de lei totalul creditelor. Este un program care a funcționat foarte rapid, sistemul bancar s-a mobilizat și foarte rapid a procesat toate cererile. Am prelungit termenul de solicitare până la 15 iunie. Am învățat de la acest program și ceea ce am învățat folosim în IMM, ca și aici să avem aceeași rată de succes”, a spus Florin Cîțu.

„Am trecut în revistă programele aflate în derulare în momentul de față, atât programul de moratoriu legislativ de amânare de plată a ratelor, care produce efecte importante și ajută deja pe foarte multă lume pentru a-și amâna pe perioada în care sunt impactați de efectele acestei pandemii ratele la bănci”, a completat Sergiu Oprescu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *