Spread the love

Alegerile s-au dus și, după caz, șampaniile s-au băut și lacrimile s-au șters. Între timp, s-au definitivat și repartizările pe comisii, așa că astfel vedem nu doar cum, ci și unde mai exact ne vor reprezenta cei pe care i-am ales.

La Senat, Vergil Chițac (PNL) a înregistrat o înfrângere usturătoare, pe care nu a intuit-o. A țintit șefia comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională și a fost învins la vot (14 la 13), funcția fiind preluată de Iulian Dumitrescu (PNL). Vicepreședinte al acestei comisii este Tit-Liviu Brăiloiu. Chițac mai este membru și în cadrul comisiei pentru transporturi și energie.

Nicoleta Ramona Dinu, senator USR de Constanța, este membru al comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital și vicepreședinte al comisiei pentru dezvoltare şi strategie economică. Președintele ultimei comisii este Traian Băsescu.

Senatorul PSD Ștefan Mihu este membru în comisia economică, industrii şi servicii și secretar al comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital.

Cel de-al cincilea senator al Constanței, Nicolae Moga (PSD), este membru în trei comisii: pentru egalitatea de şanse, de validare și a românilor de pretutindeni. Președintele celei de-a treia este președintele PNL diaspora, Viorel Badea.

La Camera Deputaților, începem cu alesul surpriză al alegerilor parlamentare din 11 decembrie, István-János Antal (UDMR). Acesta este membru al comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare și al comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii.

Radu Babuș (PSD) nu face parte din nici o comisie.

Președintele ALDE Constanța, deputatul Mircea Banias, se numără printre cei trei vicepreședinți ai comisiei pentru transporturi şi infrastructură.

Robert Boroianu (PNL) este membru al comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice.

Mircea-Titus Dobre (PSD) și Bogdan Huțucă (PNL) s-au „înghesuit” la comisia pentru buget, finanţe şi bănci, unde social-democratul este secretar, iar liberalul este vicepreședinte.

Cristina Dumitrache (PSD) este membru al comisiei pentru politică externă, comisie condusă de Rozália Biro, celebră nu doar pentru dosarele de corupție în care este implicată, ci și pentru faptul că, în 2010, a spus că nu are „nici un biped în familie”.

Iulian Iancu (PSD) este președintele comisiei pentru industrii şi servicii.

Avocatul Stelian-Cristian Ion (USR) este membru al comisiei juridică, de disciplină şi imunităţi, condusă de fostul președinte al Camerei Deputaților, social-democratul Florin Iordache.

Robert Turcescu se mândrește cu funcția de secretar al comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, condusă de Camelia Gavrilă (PSD) și cu cea de vicepreședinte al comisiei pentru regulament (Adriana Săftoiu (PNL) și Árpád-Francisc Márton (UDMR) pe aceeași funcție), condusă de social-democratul Eugen Nicolicea.

Cel de-al 11-lea deputat al Constanței, George Vișan (PSD), este membru al comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *