Spread the love

Ilfov, Bucureşti, Constanţa, Cluj şi Bihor se află în vârful clasamentului zonelor care au atras cele mai multe fonduri europene în actualul exerciţiu financiar (2014-2020), arată datele furnizate de Ministerul Fondurilor Europene.  Județul Ilfov a derulat mai puține contracte – 48, dar valoarea finanţării europene a acestora a depăşit 10 mld. lei, în timp ce Bucureştiul a derulat 260 de contracte cu o finanţare europeană totală de 6,83 mld. lei, arată datele oficiale.

Pentru judeţul Constanţa, al treilea în top, au fost semnate 208 contracte finanţate cu fonduri europene cu o valoare totală de 5,9 mld. lei.

„Sigur că sunt bucuros și suntem în top nu pentru că suntem neapărat cei mai buni, ci pentru că suntem cei mai harnici. Așa cum am spus de fiecare dată, la Consiliul Județean muncim la foc automat, pentru singurul nostru angajator: cetățeanul! Nu am intrat și nu intru în conflicte de orice natură pentru că avem altele mai importante de făcut: să muncim, să aducem bani, să dezvoltăm județul Constanța! Astfel, acuzațiile opoziției nu au fundament și nu pot să nu sesizez faptul că suntem cu mult peste alte administrații din țară! Le garantez cetățenilor județului Constanța că vom munci în continuare la fel ca și până acum și chiar mai mult! Felicit aparatul administrativ al CJC, consilierii județeni – care au votat proiectele, primarii și oamenii de afaceri din județ și îi rog să păstreze același ritm alert pentru bunăstarea tuturor cetățenilor județului Constanța!”, a spus președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, pentru TOMIS NEWS.

Județul Cluj a atras fonduri europene în valoare de 4,53 mld. lei în baza a 370 de contracte.

La polul opus se află judeţul Teleorman, cu finanţări în valoare de 199 mil. lei şi 42 de proiecte, urmat de judeţele Ialomiţa, care a contractat 39 de proiecte cu finanţări europene de 247 mil. lei, şi Giurgiu cu finanţări de 252 mil. lei şi 50 de contracte finanţate cu bani europeni.

Exerciţiul financiar 2014-2020 se va încheia la sfârşitul anului viitor şi reprezintă contractele semnate pentru care s-a aprobat finanţare europeană. Ministerul Fondurilor Europene arată că rata de absorbţie totală a României din acest moment pentru fondurile europene se ridică la 30%, cu o finanţare totală din bani europeni de 9,25 mld. euro din alocarea totală de 31 mld. euro. 

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *