Județul a devenit „emblema administrației liberale”: PNL Constanța pleacă din „pole position” la alegerile parlamentare și prezidențiale, pe care vrea să le câștige

PNL Constanța a câștigat tot la alegerile locale din Constanța.  Cei mai mulți primari (33) cei mai mulți consilieri județeni (15), primăria municipiului Constanța și președinția Consiliului Județean. În număr absolut de voturi vorbim despre 110.000 de constănțeni care au ales, într-o formă sau alta, PNL în județul Constanța. Procentual, raportat la voturile exprimate la nivel politic pentru listele de consilieri județeni, unde să fim serioși, oamenii votează sigla, liberalii constănțeni se situează la puțin peste 36%.

PNL: Partidul primarilor

Urmează două runde de alegeri cruciale care vor da parcursul Constanței și țării pentru următorii 5 ani. Constănțenii, pe 24 noiembrie vor decide cine ajunge în turul 2 al prezidențialelor. Șansele cel mai mari sunt pentru o finală Ciucă / Ciolacu iar șansele sunt date tocmai de primarii care au câștigat recent alegerile locale. Proiectele lor sunt încă sus în grila de preocupări ale oamenilor. Cine va reuși să-și mobilizeze cel mai bine electoratul, acela va câștiga. Cum restul candidaților la prezidențiale nu au organizații relevante în Constanța, șansa cea mare rămâne care Nicolae Ciucă să câștige turul 1 în Constanța și să ajungă în turul 2 cu Marcel Ciolacu.

Pe 1 decembrie constănțenii vor decide care este partidul în jurul căruia se poate forma următorul guvern. Miza cea mare rămâne, cel puțin în Constanța, pe PNL, din aceleași motive pe care le-am descris mai sus. Au cele mai multe organizații performante.

Pe 8 decembrie vom știi cine este următorul președinte al României și toată lumea va face diverse calcule pentru majorități care să formeze un guvern stabil. Șansele sunt 50-50 pentru un guvern de dreapta PNL-USR-UDMR sau un guvern PNL-PSD, în cazul în care fenomenul AUR ia amploare la nivel național. În orice ecuație, cele mai probabile date ne arată că PNL va fi la guvernare. Asta servește concomitent și ca un argument pentru primarii liberali care știu că vor avea în continuare acces la resurse pentru proiectele pe care le-au promis.

PNL Constanța: Echipa Marilor Proiecte în Parlament

Într-o campanie atipică în care agendele se mixează liberalii vin în fața electoratului constănțean cu un program de mari proiecte. În linii mari, mesajul forță este următorul: avem primari buni, avem un președinte de Consiliu Județean puternic, avem proiecte mari pentru Constanța, avem nevoie de votul constănțenilor pentru a da președintele, a forma guvernul și a finanța proiectele. Liberalii coboară în stradă și vorbesc direct despre ce fac pentru constănțeni, mizând pe faptul că electoratul va aprecia o echipă de parlamentari care știu proiectele din comunități.

Constanța, fief liberal

Cele mai multe proiecte mari sunt legate de municipiul Constanța. Aici este emblema administrației liberale. CET nou, bulevarde noi (reabilitate dar și nou proiectate vezi Madrid), stadion nou pentru Farul, două spitale noi, chiar trei dacă pui în lista și spitalul modular, parcuri noi și îngrijite. Constănțenii din municipiu au văzut o schimbarea reală, într-un timp foarte scurt. Comparativ cu ultimii 20 de ani în care nu s-a făcut nimic, Constanța redevine vie. Unde mai pui că tot în Constanța ai o investiție privată de peste un miliard, pe care o derulează compania Iulius. În proiectele mari stă forța liberală, dar în abilitate liberalilor de a mobiliza electoratul de la locale este cheia victoriei preconizate de la alegerile prezidențiale și generale.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *