Judeţele Constanța și Tulcea înregistrează… cel mai curat aer: Poluarea, cu 30% mai mică decât în restul țării

Judeţele Constanța și Tulcea înregistrează cel mai curat aer din România, poluarea în aceste zone fiind în medie cu 30% mai mică, iar în lunile de iarnă de trei ori mai mică, se arată într-un raport Airly. Conform studiului amintit, concentrațiile de particule în suspensie (PM) în cele două județe sunt cu 30% mai mici decât în restul țării, datele fiind valabile pentru toată perioada anului.

Interesant este faptul că, în lunile de iarnă, poluarea aerului în Constanța și Tulcea este de obicei de trei ori mai mică decât în restul țării. Datele analizate privind calitatea aerului sunt valoroase pentru persoanele care se confruntă cu boli ale sistemului cardiovascular și respirator, inclusiv pentru cei care suferă de astm – mersul la mare poate reduce afecțiunile și factorii de risc pentru sănătate”, se arată în studiu.

Conform datelor analizate prin senzorii noștri, litoralul românesc este una dintre cele mai sigure regiuni din țară atunci când vine vorba de aer curat. E important să analizăm și calitatea aerului atunci când planificăm o vacanță sau o ieșire în aer liber, în natură”, a afirmat Marcin Gnat, PR & Communication Manager Airly.

Pentru a realiza acest studiu, Airly a analizat date de la cei 173 de senzori de calitate a aerului, cinci dintre aceste dispozitive fiind amplasate pe malul Mării Negre din România.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *