Joe Biden, tot mai îngrijorat pentru că Trump nu își recunoaște înfrângerea: „Am întâmpinat obstacole”

Preşedintele ales Joe Biden a afirmat, luni, că multe agenţii de securitate din America au fost „golite” în privinţa personalului, capacităţiii şi a moralităţii, în timpul preşedinţiei lui Donald Trump şi că lipsa de informaţii din partea actualei administraţii către echipa de tranziţie este „iresponsabilă”, transmite Reuters.

Am întâmpinat obstacole din partea conducerii politice la Departamentul Apărării şi la Biroul de Management şi Buget. În acest moment, nu primim toate informaţiile de care avem nevoie de la administraţia care îşi încheie mandatul, din principalele zone de securitate naţională. În opinia mea, este pur şi simplu iresponsabilitate”, a spus Biden după o întâlnire cu echipa sa de politică externă.

După ce Biden l-a învins pe Trump la alegerile din 3 noiembrie, echipa democraţilor a început să se întâlnească cu oficialii administraţiei abia la sfârşitul lunii noiembrie, pentru a coordona predarea. Trump, un republican, a refuzat să îşi recunoască înfrângerea, iar administraţia sa a autorizat cooperarea cu Biden abia pe 23 noiembrie.

La începutul acestei luni, echipa lui Biden a anunţat că s-a confruntat cu o rezistenţă la solicitările sale de informaţii, din partea unor oficiali ai Pentagonului. Pentagonul a respins plângerile anterioare ale echipei Biden. Un înalt oficial al apărării a spus săptămâna trecută că Pentagonul a efectuat 163 de interviuri şi a răspuns la 181 de cereri de informaţii şi că va continua să ofere informaţii şi întâlniri. Dar Biden a reiterat luni aceste îngrijorări.

Am întâmpinat piedici din partea conducerii politice a acelui departament (Pentagonul). Şi adevărul este că multe dintre agenţiile care sunt esenţiale pentru securitatea noastră au suferit daune enorme. Adevărul este că multe dintre agenţiile care sunt cruciale pentru securitatea noastră au suferit daune enorme. Multe dintre ele au fost golite – în privinţa personalului, capacităţii şi a moralităţii”, a spus Biden.

Joe Biden va fi învestit în funcţia de preşedinte pe 20 ianuarie.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.