Joe Biden ordonă: „Angajaţii federali să se vaccineze, altfel vor fi supuşi unor CONTROALE stricte”

Preşedintele SUA, Joseph Biden, intenţionează să emită un ordin executiv prin care va îndemna angajaţii instituţiilor federale să se vaccineze, altfel vor fi supuşi unor reguli stricte, care vor include obligativitatea purtării măştilor şi testarea constantă anti-COVID-19, afirmă oficiali americani. Preşedintele Joseph Biden speră să impulsioneze intensificarea vaccinării anticoronavirus în Statele Unite, dar are capacităţi limitate de impunere a vaccinării.

Conform CNN, Joseph Biden va emite o ordonanţă prin care va emite reguli în instituţiile federale. Astfel, potrivit unor oficiali de la Washington, angajaţii instituţiilor federale vor fi îndemnaţi să se vaccineze anti-COVID-19 sau vor fi supuşi unor protocoale antiepidemice stricte, care vor include testarea cu regularitate şi purtarea măştilor de protecţie, au declarat oficiali citaţi de postul tv CNN şi de postul public de radio NPR.

Oficiali SUA: Vaccinarea angajaţilor federali nu va deveni obligatorie

Oficiali de la Washington au dat asigurări, potrivit CNN, că vaccinarea funcţionarilor federali nu va deveni obligatorie, iar cei care vor refuza vaccinarea nu vor fi disponibilizaţi. Totuşi, ordonanţa prezidenţială va conţine reguli mai stricte decât până acum pentru angajaţii instituţiilor federale care nu vor să se vaccineze.

Noile reguli reflectă frustrarea preşedintelui Joseph Biden, în contextul scăderii ratelor de vaccinare. În SUA se înregistrează din ce în ce mai multe cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului. Detaliile ordonanţei executive sunt în curs de finalizare, iar noile reguli stricte probabil nu se vor aplica în structurile militare, conform oficialilor de la Washington.

Statul New York a impus deja reglementări similare. Angajaţii instituţiilor din New York care nu sunt vaccinaţi sunt supuşi săptămânal testelor pentru depistarea coronavirusului.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.