Joe Biden a CÂȘTIGAT alegerile prezidențiale din Statele Unite (UPDATE)

UPDATE

Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat, și-a proclamat, sâmbătă, victoria în scrutinul prezidenţial, după ce marile televiziuni și agenții de presă l-au dat câștigător în fața lui Donald Trump.

Sunt modest şi onorat de încrederea pe care poporul american ne-a acordat-o mie şi vicepreşedintelui-ales, Kamala Harris. În pofida obstacolelor fără precedent, americanii au votat într-un număr-record, dovedind încă o dată că democraţia bate profund în inima Americii. În contextul încheierii campaniei electorale, a venit vremea să lăsăm în urmă furia şi retorica dură şi să fim împreună ca naţiune. A venit vremea ca America să se unească şi să se vindece. Noi suntem Statele Unite ale Americii. Nu există nimic imposibil de făcut, dacă suntem împreună„, a subliniat Joseph Biden.

Biden s-a declarat onorat că americanii l-au ales să conducă ţara, într-un mesaj postat sâmbătă pe Twitter, transmite Reuters. Biden a avertizat că îl aşteaptă o muncă grea, dar a promis să fie preşedintele tuturor americanilor.

America, sunt onorat că m-ai ales pentru a conduce marea noastră ţară. Ne aşteaptă o muncă grea, dar vă promit: voi fi preşedintele tuturor americanilor – fie că aţi votat pentru mine, fie că nu. Voi păstra încrederea pe care v-aţi pus-o în mine„, a scris fostul vicepreşedinte american pe contul său de Twitter.

Preşedintele în exerciţiu al SUA, republicanul Donald Trump, a avertizat sâmbătă că scrutinul prezidenţial este departe de a se fi încheiat. Trump a anunţat că echipa sa de campanie va începe de luni acţiunile în instanţă. Liderul de la Casa Albă a mai declarat că Joe Biden „se grăbeşte să pozeze în mod fals în câştigător”.

Ştim cu toţii de ce Joe Biden se grăbeşte să pozeze în mod fals în învingător şi de ce aliaţii lui din mass media se chinuie atât să-l ajute: nu vor să se afle adevărul. Purul adevăr este că acest scrutin este departe de a se fi încheiat”, a scris Trump pe contul său de Twitter.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Candidatul democrat Joe Biden a câștigat alegerile din Statele Unite și a devenit al 46-lea președinte al țării, conform predicțiilor CNN și Associated Press, făcute după calcularea voturilor obținute de candidatul democrat în statul Pennsylvania. Acest stat îi aduce lui Joe Biden scorul electoral necesar accederii în funcția de la Casa Albă.

polls 2

Joe Biden, care avea 253 de voturi electorale, a câștigat scrutinul din Pennsylvania, obținând încă 20 de voturi electorale, astfel încât democratul depășește pragul de 270 de voturi necesar pentru a-i fi proclamată victoria. Kamala Harris devine, la rândul ei, prima femeie vicepreședinte din istoria SUA.

Cu doar câteva momente înainte, preşedintele în funcţie al SUA, Donald Trump, a declarat, sâmbătă, că a câştigat detaşat scrutinul prezidenţial, deşi Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat, este pe primul loc şi se apropie de confirmarea victoriei.

Mesajul a fost etichetat de platforma de microblogging Twitter, care precizează că rezultatul scrutinului nu a fost anunţat oficial.

Avocaţii preşedintelui american în exerciţiu Donald Trump vor susţine sâmbătă o conferinţă de presă la 11:30 ora locală (16:30 GMT) în oraşul Philadelphia, statul Pennsylvania, unde continuă numărătoarea voturilor, transmite EFE, iar AFP relatează că Trump a ajuns sâmbătă dimineaţă la clubul său de golf din Sterling, statul Virginia, prima sa ieşire după scrutinul prezidenţial de marţi.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.