Jandarmii constănţeni, prezenţi la manifestările organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române

În data de 24 ianuarie a.c, peste 40 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, vor asigura măsuri de ordine publică la ceremoniile organizate  cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române, în scopul desfăşurării acestora într-un climat de ordine şi siguranţă. Astfel, jandarmii vor fi prezenţi la festivităţile care se vor desfăşura în municipiul Constanţa şi  municipiul Mangalia.

Recomandăm cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să evite locurile aglomerate și să nu se expună la riscuri, reamintind că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau prin sesizarea echipajelor de Jandarmerie din teren, atunci când situaţia o impune”, a transmis IJJ Constanța.

Jandarmeria datorează făuritorului Unirii Principatelor Române, domnitorul Alexandru Ioan Cuza, modernizarea ei, ca instituţie a statului. Prin legea de organizare a puterii armate în România, din noiembie 1864, Jandarmeria a fost organizată pe principii noi, ca element al armatei permanente”, subliniază reprezentanții IJJ Constanța.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *