Jandarmii constănțeni organizează activități preventive la unitățile de învățământ

Jandarmii constănțeni în colaborare cu specialişti ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa continuă seria activităților informativ-preventive desfășurate în unitățile școlare din municipiul Constanța. Astfel, în cursul zilei de ieri, a fost rândul elevilor de la Liceul Tehnologic Cogealac să primească vizita online a oamenilor legii. Jandarmii constănţeni  au subliniat necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc, evitarea violenţei, dar au pus accent  şi pe aspecte legate de regimul răspunderii juridice a minorilor.

În plus, elevilor le-au fost prezentate principalele fapte cu caracter antisocial ce pot fi comise în incinta şi în zona adiacentă unităţilor şcolare, cauzele producerii acestora, dar şi sancţiunile prevăzute de lege în cazul săvârşirii unor astfel de fapte.

La activitate a fost prezent și reprezentantul C.P.E.C.A. Constanța, care a completat informațiile date de jandarmi cu cele legate de prevenirea consumului de substanțe interzise. Activitățile s–au organizat în cadrul proiectului ,,Adolescență fără droguri și violență”, scopul fiind acela de a preveni comportamentele de risc la vârsta adolescenţei, prin oferirea de informaţii care să permită creşterea nivelului de educare şi conştientizare a tinerilor în vederea neînceperii consumului de droguri, precum şi a adoptării unor comportamente prosociale.

De la reluarea cursurilor și până în prezent  au mai fost desfăşurate 5 activități informativ-preventive cu elevii din învăţământul preunivesitar, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *