Jandarmii constănțeni au „predat” în școli lecția de prevenție

Jandarmii constănțeni  în colaborare cu specialişti ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa continuă seria activităților informativ-preventive desfășurate în unitățile școlare din municipiul Constanța. Astfel, în cursul zilei de marți, 28 ianuarie, a fost rândul elevilor de la Colegiul Tehnic ,,Pontica” și de la Școala Gimnazială nr.17 Constanța  să primească vizita oamenilor legii.

Jandarmii constănţeni au subliniat necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc, evitarea violenţei, dar au pus accent  şi pe aspecte legate de regimul răspunderii juridice a minorilor.

În plus, elevilor le-au fost prezentate principalele fapte cu caracter antisocial ce pot fi comise în incinta şi în zona adiacentă unităţilor şcolare, dar şi sancţiunile prevăzute de lege în cazul săvârşirii unor astfel de fapte.

La activitate au fost prezenți și reprezentanți ai C.P.E.C.A. Constanța, care au completat informațiile date de jandarmi cu cele legate de prevenirea consumului de substanțe interzise.

Activitățile s–au organizat în cadrul proiectului ,,Adolescență fără droguri și violență”, scopul fiind acela de a preveni comportamentele de risc la vârsta adolescenţei, prin oferirea de informaţii care să permită creşterea nivelului de educare şi conştientizare a tinerilor în vederea neînceperii consumului de droguri, precum şi a adoptării unor comportamente prosociale.

Potrivit IJJ Constanța, de la începutul anului şcolar și până în prezent  au fost desfăşurate peste 60 de activități informativ-preventive în instituţii de învăţământ preunivesitar, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *