JALE și în Norvegia: 87% populație vaccinată, au EXPLODAT cazurile de infectare! Toți cei cu vârsta peste 18 ani, planificați OBLIGATORIU la a treia doză

Norvegia va oferi a treia doză dintr-un vaccin anti-COVID-19 tuturor persoanelor cu vârsta peste 18 ani şi va acorda municipalităţilor opţiunea de a folosi „paşapoarte corona” ca modalitate de a combate o nouă recrudescenţă a infectărilor, a precizat vineri guvernul, potrivit Reuters. Norvegia a oferit până în prezent doza a treia doar celor cu vârsta peste 65 de ani.

„Toţi cei cu vârsta peste 18 ani vor primi o a treia doză anul viitor”, a declarat prim-ministrul Jonas Gahr Stoere într-o conferinţă de presă.

Norvegia a sistat la finalul lunii septembrie ultima măsură de lockdown care, timp de 18 luni, a restricţionat interacţiunile sociale şi a afectat multe activităţi comerciale. Ţara nu va intra însă din nou în lockdown, a spus Stoere. Dar deşi 87% dintre adulţii din Norvegia au primit cel puţin două doze dintr-un vaccin împotriva COVID-19, iar 70% din totalul populaţiei a fost inoculată, infectările şi spitalizările sunt în creştere rapidă în prezent.

Norvegia foloseşte seruri produse de BioNTech – Pfizer şi Moderna în cadrul campaniei sale de vaccinare care, începând din septembrie, include toate persoanele cu vârsta peste 12 ani.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *