Spread the love

Persoanele din comuna Mihai Viteazu care obișnuiesc să se „împrumute“ de pe la vecini, evident fără să le ceară acceptul, primesc o lovitură cruntă. Conducerea administraţiei locale se pregătește să amplaseze camere de luat vederi în toate intersecțiile din cele două sate ale comunei, Mihai Viteazu și Sinoe.

„Am obținut o finanțare de aproximativ 50.000 de euro de la Uniunea Europeană prin intermediul unui „Grup de Acțiune Locală”, iar cu acești bani vom instala camere de luat vederi în cele două localități ale comunei și vom achiziționa două servere. Aparatura de supraveghere va fi conectată la un centru de monitorizare, care va fi amenajat la Primărie“, a spus primarul comunei Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni, pentru TOMIS NEWS. El a adăugat că cele aproximativ 30 de camere video vor fi montate și în preajma sălilor de sport, şcolilor, grădiniţelor și parcurilor.

„Camerele care vor fi achiziţionate sunt performante, dotate cu infraroşu, care se pot roti 360 de grade, cu zoom. Sistemul va fi wireless, iar imaginile vor fi redate pe monitoarele instalate într-o cameră specială, de unde va fi urmărită non-stop activitatea din comună“, ne-a mai spus Grameni.

Sătui de furturile din comună!

Primarul a spus că, prin montarea acestor camere de luat vederi, se urmăreşte reducerea infracţionalității în localitate. El speră ca această iniţiativă să aibă un efect descurajator în rândul celor care sunt certaţi cu legea.

„Ne-am săturat de infracțiunile din comună. În fiecare zi aud că nu știu ce a fost furat ori că nu știu cine a fost bătut… Pe adresa Primăriei sunt foarte multe reclamații de la cetățeni, care ne recomandă să luăm măsuri. Așa că poate cea mai la îndemână metodă de a combate valul de infracțiuni este instalarea acestor camere de luat vederi, mai ales că noi nu avem Poliție Locală pentru a ține în frâu infracționalitatea“, ne-a mai spus Grameni. De asemenea, primarul de la Mihai Viteazu susține că s-a inspirat de la marile orașe ale României, unde, după montarea camerelor de luat vederi, nivelul infracțional a scăzut foarte mult. În plus, spune primarul, sistemul de monitorizare video este util și i-ar ajuta foarte mult și pe polițiști în depistarea infractorilor și a șoferilor indisciplinați.

„Mihai Viteazu este o localitate de tranzit. Prin centrul localității trece un drum judeţean, care face legătura cu Tulcea și Delta Dunării. De-a lungul timpului au fost numeroase accidente. Cred că este timpul să luăm măsuri concrete“, a concluzionat primarul din Mihai Viteazu, pentru TOMIS NEWS.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *