JALE la CFR Călători: Întârzieri de SUTE DE MINUTE în circulaţia trenurilor! Călătorii se TOPESC în vagoanele încinse

Traficul în România este complet paralizat. Este aglomerație cumplită pe șosele, iar pe calea ferată trenurile au întârziere de aproape 200 de minute în timp ce temperaturile au trecut de 40 de grade Celsius în sudul țării. În partea de sud a țării, din cauza caniculei, trenurile pot oricând să reducă viteza de deplasare cu 20 până la 30 de km pe oră. Astfel, în funcție de distanța parcursă trenurile pot avea întârzieri de câteva zeci de minute până la câteva sute de minute.

Luni, în Gara de Nord trenurile care trebuia să sosească de la distanțe mari, Suceava, Timișoara, Deva au avut întârzieri între 60 și 160 de minute. Aceste probleme apar când temperatura la nivelul șinelor sare de 55 de grade Celsius și merge pe spre 70 de grade Celsius, iar asta poate afecta structura lor de rezistență. Practic, șinele se dilată dacă viteza terenului este prea mare și există riscul unor deraieri. Tocmai de aceea se impune măsura unor restricții.

Ieri pe trenul București-Timișoara a ajuns la destinație cu 240 de minute de întârziere. În tot acest timp sute de călători au stat în vagoane fără aer condiționat la peste 50 de grade Celsius. Aseară trenul Timișoara-Iași a intrat pe regionala Timișoara cu 256 de minute întârziere din cauza unor copaci căzuți pe calea de rulare.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *