JALE la Cernavodă: Primăria a finanțat ILEGAL acțiuni sportive. Candidat independent: „Părinții plătesc toate cheltuielile, unde sunt banii?”

Prin verificarea Curții de Conturi Constanta s-au constatat încalcări grave ale legii prin mai multe plăți efectuate de Primăria Orașului Cernavodă. Printre acestea, este vorba de suma de 11.730.744 lei, plătită nelegal pentru finanțarea unor acțiuni sportive.

Potrivit raportului Curții de Conturi din 2 octombrie a.c., la primăria Cernavodă s-au găsit mai multe nereguli, precum nerespectarea procedurilor legale privind achiziționarea serviciilor de gestionare a populației canine, neînregistrarea și neevidențerea în situațiile financiare a cotei de participare a Consiliului Local Cernavodă la patrimoniul Asociației Club Sportiv „Asociația Axiopolis Sport Cernavodă”, iar în perioada 2016 – 2019 aleșii locali (primar, viceprimar și consilieri locali) nu au întocmit rapoarte privind deplasările efectuate.

curte conturi cernavoda

Curtea de Conturi a mai constatat faptul că, în perioada 2016 – 2019, din bugetul local au fost finanțate nelegal cheltuieli pentru acțiuni sportive către Asociația Club Sportiv „Asociația Axiopolis Sport Cernavodă”, de peste 11 milioanei lei. În acest sens, Curtea de Conturi a dispus stabilirea prejudiciului pentru finanțarea Asociației și recuperarea sumelor acordate, până la 29 mai 2020.

Robert Eusebiu Spârcaci este candidat independent la Primăria Cernavodă și arată faptul că, în ciuda finanțării din bugetul local, părinții copiilor înscriși în Asociație asigură… toate cheltuielile.

„Părinții copiilor de la C.S Axiopolis Sport Cernavodă ,secția de handbal și nu numai ,cheltuiesc din surse proprii sume importante de bani pentru deplasarea acestora în cantonament. Sunt tare mândru de acești tineri care prin inițiativa lor , își creează singuri oportunitatea de a se deplasa în competițiile sportive prin strângerea de bani. Viitorul apartine acelora ce cred în frumusețea viselor lor, acelora ce nu aşteaptă să primească o şansă, ci își creează oportunități singuri. Din păcate, s-a ajuns ca prea multă lume să nu îşi trăiască visele deoarece își trăiesc fricile! Rușine #Primaria #OrașuluiCernavodă că nu vă preocupați de viitorul copiilor orașului. Singuri ,împreună cu părinții lor contribuie financiar pentru a-și achiziționa echipamentul de joc si pentru cheltuielile de competiție. De când a inceput campionatul, părintii și copiii au plătit toate cheltuielile, la fel și la volei și la alte secții. Vom înţelege însă în curând…”, a spus candidatul.

FB IMG 1571571666567
DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *