JALE: 100.000 de angajați din HoReCa au emigrat din România de la începutul pandemiei

Circa 100.000 de angajaţi care lucrau la începutul anului trecut în turism, HoReCa şi industriile conexe au ales să plece către alte industrii sau chiar în afara ţării, susţine Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), citat de ZF. Criza financiară generată de criza medicală a a decimat forţa de muncă, susțin specialiștii, astfel că circa 100.000 de angajaţi din turism şi HoReCa au plecat să lucreze în alte industrii sau în afara ţării.

Din cei 200.000 de angajaţi în această industrie, respectiv alţi 200.000 de angajaţi care lucrează pentru această industrie, deci pe orizontală, estimăm că între 70.000 şi 100.000 au ales să părăsească această industrie, să se reorienteze către alta sau chiar să părăsească ţara”, a spus Daniel Mischie, în cadrul unei conferinţe de presă organizate de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc.

Turismul de business, înainte de izbucnirea pandemiei, avea cea mai mare pondere a veniturilor în totalul încasărilor din această industrie, fiind vorba de hoteluri de lux, cu clasificări de patru sau cinci stele. Criza pandemică a schimbat însă acest lucru, în prezent hotelurile din marile oraşe aavând un grad mediu de ocupare de circa 20%.

Hotelurile din oraşe sunt cel mai afectate, acolo unde gradul mediu de ocupare nu a depăşit 20%, iar 20% deja înseamnă pierdere fără discuţie”, spune Mohammad Murad, preşedintele FPTR.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.