Italia NU mai cere test pentru covid turiștilor din UE vaccinați sau care au trecut prin boală

Turiștii din Uniunea Europeană care vor să meargă în Italia nu trebuie să mai prezinte un test negativ dacă sunt vaccinați sau au trecut recent prin boală. Oficialii de la Roma vorbesc și despre posibilitatea de a nu mai prelungi starea de urgență la finalul lunii martie. Unele restricții au fost prelungite pentru cel puțin două săptămâni în Italia, discotecile rămân închise. Masca ar urma să nu mai fie obligatorie în aer liber din 10 februarie.

Într-o primă ședință a consiliului de miniștri după realegerea lui Sergio Mattarella ca președinte, oficialii de la Roma au transmis primele semnale privind revenirea la normalitate, cu o relaxare graduală a restricțiilor. Mai multe detalii ar urma să fie anunțate miercuri. Într-un interviu pentru presa locală, un secretar de stat din Ministerul Săntății spune că Italia ar putea să renunțe la prelungirea stării de urgență în luna martie însă trebuie regândită strategia în funcție de comportamentul virusului. Iar de acum cei care vor să intre în Italia pot prezenta certificatul verde care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau un test negativ. Nu mai este nevoie de un test suplimentar pentru persoanele imunizate.

Certificatul verde este în cotinuare obligatoriu la intrarea în magazinele neesențiale, bănci, restaurante și chiar în unele instituții de stat.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *