Italia EXTINDE utilizarea certificatului verde, după ce țara a raportat aproape 100.000 de cazuri noi de covid

Guvernul din Italia a decis, miercuri seara, să solicite certificatul de vaccinare și în mijloacele de transport, hoteluri, terase ale restaurantelor, târguri şi congrese, piscine şi săli de sport. La ultima raportare, în țară s-au înregistrat 98.020 de noi cazuri de infectare cu Covid-19. Aceste măsuri vor intra în vigoare pe 10 ianuarie, conform decretului-lege care „introduce măsuri urgente pentru limitarea răspândirii epidemiei de COVID-19″, adoptat în cadrul şedinţei de guvern prezidate de premierul Mario Draghi, notează AFP.

Până în prezent, pentru a lua trenul şi avionul era suficient să deţii un certificat sanitar „de bază”, care se putea obţine în urma vaccinării dar şi a unui test negativ. Certificatul de vaccinare, denumit în Italia “green pass rinforzato” se obţine numai după un ciclu complet de vaccinare sau după vindecare.

În Italia, certificatul de vaccinare este obligatoriu în prezent pentru anumite categorii profesionale, cum ar fi personalul sanitar şi forţele de ordine. Totodată, guvernul italian a decis miercuri să elimine carantina de zece zile pentru cazurile de contact vaccinate sau vindecate. Cei nevaccinaţi vor trebui să respecte în continuare o carantină de zece zile. Această relaxare a regulilor privind carantina are ca scop prevenirea paralizării anumitor sectoare precum transportul, unde numărul mare de angajaţi aflaţi în carantină a determinat anularea multor trenuri, mai scrie sursa citată de Agerpres.

Incintele sportive vor trebui să respecte umătoarele reguli privind ocuparea capacităţii: 35% în cazul celor acoperite şi 50% pentru cele în aer liber. Miercuri în Italia s-au înregistrat 98.020 de noi cazuri de contaminare.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *