Iran cere Interpol să emită un MANDAT DE ARESTARE internaţional pe numele lui Donald Trump

Teheranul a depus o cerere la Interpol pentru emiterea unui mandat de arestare internaţional pe numele preşedintelui american Donald Trump în legătură cu uciderea generalului de top iranian Qassem Soleimani în urmă cu un an, informează marţi DPA.

În acest sens, am depus o „notificare roşie” la Interpol împotriva a 48 de persoane, inclusiv Trump, comandanţi americani şi reprezentanţi ai Pentagonului, precum şi trupele americane în regiune„, a declarat marţi purtătorul de cuvânt judiciar Gholam Hossein Ismaili. Există o cooperare constructivă cu Irakul vecin asupra chestiunii, a adăugat purtătorul de cuvânt la televiziunea de stat iraniană.

Interpol, fondată în 1923, coordonează operaţiuni de Poliţie pentru cele 194 de state membre ale sale. O ţară poate folosi „notificarea roşie” pentru a solicita altor ţări să găsească şi să aresteze o persoană. La 3 ianuarie 2020, urmând instrucţiunile lui Trump, armata SUA l-a ucis pe Soleimani în timpul unei vizite în Irak într-un atac cu rachetă lângă aeroportul din Bagdad. Influentul lider al miliţiilor şiite irakiene, Abu Mahdi al-Mohandes, care era adjunctul şefului grupării Hashd al-Shaabi, a fost de asemenea ucis. Soleimani era comandantul Forţei Quds, parte a unei unităţi de elită a forţelor armate iraniene. El a coordonat activităţile miliţiilor loiale Iranului în Irak şi în alte ţări. Preşedintele Hassan Rouhani l-a numit pe Soleimani erou naţional şi el a devenit o legendă în regiune după asasinarea sa de către SUA.

Teheranul va răzbuna crima „la momentul potrivit” şi în acelaşi timp va acţiona în justiţie împotriva lui Trump şi a Pentagonului, a promis Rouhani.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *