IPS Teodosie va fi JUDECAT! Curtea de Apel Constanța i-a respins contestația

Magistrații Curții de Apel Constanța au respins, miercuri, contestațiile actelor de urmărire depuse de către avocații inculpatului Teodosie Petrescu, Arhiepiscop al Tomisului, la dispunerea de trimitere în judecată, sub control judiciar, formulată de DNA.

Cabinetul de avocatură Vasii, Florian și Asociații a depus la finalul lunii trecute opinia unui avocat specializat pe legislația europeană privind fondurile europene pentru agricultură, prin care se invoca faptul că „utilizarea legii penale cu privire la fraudă în legătură cu faptele din prezenta cauză nu este în conformitate cu practica UE”. Opinia avocatului Bernard O’Connor se referă la funcționarea legislației UE pentru efectuarea de plăți UE către agricultori. Aceasta a fost destinată utilizării în fața instanțelor române și se face pe fondul urmăririi penale a Arhiepiscopului Petrescu Teodosie pentru fraudă în finanțarea activităților agricole.

IPS Teodosie ar face orice să scape de acuzaţii: „Utilizarea legii penale cu privire la fraudă în finanțarea activităților agricole nu este în conformitate cu practica UE”!

Miercuri, Curtea de Apel Constanța a respins cererea înaltului prelat constănțean.

„Respinge cererile de și excepțiile invocate de inculpații Petrescu Teodosie, Beca Stere, Cojocaru Ciprian Ioan și Ștefan Aurelian, ca nefondate. Constată legalitatea sesizării instanței. (…) Dispune începerea judecății în cauză față de inculpați, pentru comiterea infracțiunii de folosire sau prezentare de documente ori declarații false care are ca rezultat obținere pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunității Europene, prev. de art. 181, alin. 1, din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 31, alin. 1, Cod Penal”, se arată în pronunțare.

IPS Teodosie poate contesta această decizie în 3 zile de la comunicarea pronunțării.

„Decizia va fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde Arhiepiscopia Tomisului așteaptă de la magistrați o soluție corectă. Reamintim poziția exprimată încă de la începutul procesului, aceea că IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu a săvârșit nici o infracțiune. În cursul procesului vom dovedi aceasta. Ne exprimăm din nou încrederea că la finalul procesului se va pronunța o soluție de achitare față de acuzele aduse”, au precizat, miercuri, reprezentanții Arhiepiscopiei.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.