IPS Teodosie speră ca bisericile să fie DESCHISE în noaptea de Înviere: „Ne rugăm cu lacrimi, Dumnezeu îi va îndupleca pe cei care ne-au SILIT să nu îi primim pe credincioși în biserică”

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nădăjduiește ca Bisericile să poată fi deschise pentru credincioși în noaptea de Paști, cu respectarea normelor de siguranță medicală. Mesajul vine în contextul în care ierarhul a observat că „există alte locuri în societate unde cetățenii sunt liberi să circule, respectând norme de siguranță medicală, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului”.

„Numai bisericile sunt închise. Celelalte instituții primesc câte unul la distanță, dar nu resping pe nimeni. Nădăjduim să găsim înțelegere. Apropiindu-se cea mai mare sărbătoare care ne dă tuturor lumină și viață de la cei mai de sus până la cei mai de jos să o avem cu lumină și cu sfânta împărtășanie și sfânta liturghie. (…) Nădăjduim că vom fi îngăduiți și noi, mai ales că Biserica este casa sufletor noastre. Fără biserică, sufletele se pustiesc. Biserica le înobilează, pentru că în biserică este Hristos. Să ne rugăm cu toții și rugăciunea noastră, cu căință, cu dragoste, cu lacrimi, va ajunge la Dumnezeu și va îndupleca pe cei care ne-au silit să nu vă primim pe dumneavoastră credincioși în biserică, să ne dea voie să deschidem bisericile, cu toate rânduielile medicale ca să nu se îmbolnăvească cineva”, a transmis IPS Teodosie.

CITEȘTE ȘI:

Palaz, mesaj subtil pentru ÎPS Teodosie: „Ne rugăm la cel de Sus să-i convingă pe șefii preoților din județe să cumpere 10.000 de teste COVID – 19?”

Arhiepiscopia Tomisului a inițiat o chemare la rugăciune în tot județul: „Acțiunea este încadrată la deplasare în interes profesional”

Arhiepiscopia Tomisului demarează trei programe sociale pentru persoanele aflate în situații speciale

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.