IPS Teodosie se „ciocnește” cu un controversat deputat USR: „Biserica NU este o anexă a instituțiilor sanitare”

Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei de Sănătate, afirmă că Biserica ar trebui să se implice în campania de vaccinare, fiind o chestiune de sănătate publică. „Cum ar fi să avem un centru de vaccinare în Catedrala Neamului? Cum ar fi să-l vedem pe Patriarhul Daniel coordonând o asemenea campanie?„, se întreabă el.

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, consideră că nu se poate constitui un centru de vaccinare în Catedrala Mântuirii Neamului mai ales că aceasta este în plin proces de construire.

Nu se cuvine, este și Biserica nu este o anexă a instituțiilor sanitare. În Biserică se fac cele sfinte. Sunt destule clădiri în care se pot face vaccinare. Nu se cuvine să se facă vaccinarea în Catedrala Națională. Nu cred că fac diferența între Biserică și celelalte clădiri laice. Nu trebuie să vină Preafericitul să dea exemplu de vaccinare. Trebuie să fim cuviincioși și să respectăm niște reguli. Nu trebuie să fie făcută vaccinarea în Catedrală, acolo se fac lucrări, nu s-au terminat. Patriarhul hotărăște când se vaccinează, dar nu cred că va face din Catedrală un loc de vaccinare.”, a declarat ÎPS Teodosie.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *