IPS Teodosie planifică un nou SPECTACOL de 3 ZILE: Concert și procesiune pe străzile Constanței

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie și Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, Ilarion Urs, vor participa la o serie de manifestări publice dedicate Sfântului Haralambie. Evenimentul va fi organizat la Constanța și va cuprinde slujbe, un concert și o procesiune pe străzile orașului. Arhiepiscopia Tomisului va organiza o amplă sărbătoare dedicată Sfântului Haralambie. Timp de trei zile, începând de marți până joi, vor fi mai multe slujbe, dar și un concert de muzică religioasă și o procesiune pe străzile orașului Constanța. La manifestări a fost invitat să participe și PS Ilarion, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. Miercuri dimineață, acesta va fi întâmpinat de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în cadrul unei ceremonii publice.

Preoții și credincioșii parohiei Sfântul Haralambie din Constanța vor întâmpina doi ierarhi la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu (zona vapor), apoi vor merge în procesiune la biserică, unde va fi oficiată Sfânta Liturghie de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu invitatul său, PS Ilarion, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului”, au anunțat reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

Programul complet:

Miercuri, 10 februarie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie. Cu acest prilej, IPS Teodosie va avea următorul program:

Marți, 9 februarie,

–  de la ora 16.30, va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sfântul Haralambie” din localitatea constănțeană Viile;

–  de la ora 19.00, la biserica „Sf. Haralambie” din Constanța (bulevardul Tomis, nr. 301, zona Boema), va participa la un Concert de pricesne susținut de către arhid. Ionuț Cristinel Boancheș și baritonul Alexandru Chiriac, care vor fi acompaniați la pian de către diac. Valentin Vădănoiu.

Miercuri, 10 februarie,

–   de la ora 8.00, preoții și credincioșii parohiei „Sfântul Haralambie” din Constanța vor întâmpina doi ierarhi la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu (zona vapor), apoi vor merge în procesiune la biserică, unde va fi oficiată Sfânta Liturghie de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu invitatul său, PS Ilarion, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

Joi, 11 februarie,

–  de la ora 22.00, va oficia Acatistul Maicii Domnului și Acatistul Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Sfântul Sfințit Mucenic Haralambiea trăit pe vremea împăratului roman Septimiu Sever (193-211). A propovăduit credința în cetatea Magnesia, unde a fost hirotonit episcop. La o vârstă înaintată a fost arestat și supus unor chinuri greu de imaginat. Cu toate acestea, nu s-a îndepărtat de credință, ci a convertit alți semeni la creștinism, inclusiv pe fiica împăratului. Episcopul Haralambie a fost condamnat la moarte prin decapitare și a fost martirizat în anul 202, la vârsta de 113 ani.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.