IPS Teodosie: „NU poți să așezi certificatul verde peste Dumnezeu! E mai RĂU decât în comunism! Poți să OMORI omul cu VACCINUL!”

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, le-a cerut joi guvernanților să nu introducă obligativitatea certificatului verde pentru participarea la slujbe:

Nu poți să așezi certificatul verde peste Dumnezeu. Nu poți să condiționezi credința de un act vremelnic. E opțiunea fiecarui individ în colaborare cu medicul. Dacă vaccinul ar fi 100% binefăcător, nu aș avea nimic împotrivă. Dar tu îți asumi, nu-și asumă nimeni, nici macăr firma! Eu îi voi primi pe toți. Este o imixtiune, un abuz în treburile Bisericii. Nu trebuie să împărțim lumea în vaccinați și nevaccinați, e prea mare această dezbinare și statul are datoria să ne unească, nu să ne dezbine. Aș dori ca politicienii să nu se împotrivească lui Dumnezeu, să nu strice rânduiala Bisericii de 2.000 de ani. Îmi e milă de ei pentru că Dumnezeu nu se lasă batjocorit!

Declarația lui ÎPS Teodosie a fost făcută după întâlnirea premierului României cu reprezentanții cultelor religioase. Guvernul susţine şi promovează libertatea religioasă prin participarea la activităţile religioase în condiţii de siguranţă sanitară şi respect reciproc.

Grecia a introdus noi restricţii, printre care și obligarea credincioşilor de a prezenta un test COVID negativ pentru a putea participa la slujbe în biserici, după o creştere a numărului de cazuri de coronavirus în ultimele săptămâni.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie naște o nouă controversă după discuțiile dintre liderii cultelor din România și Guvern. Teodosie spune că certificatul verde limitează drepturile creștinilor și atenționează că vaccinații nu sunt scutiți de infectare.

Certificatul nu izbăveşte de boală. Este un act politico-administrativ cerut mai mult de administraţie, de politică, nu de medici. Unii medici, care sunt şi politicieni, sunt obligaţi să-l ceară, dar nici ei nu cred ceea ce cer. Acest certificat verde nu te face imun, dimpotrivă, cei vaccinaţi îmbolnăvesc mai uşor decât cei nevaccinaţi care stau la distanţă. Avem atâtea cazuri de oameni vaccinaţi cu trei doze care au murit. Din ce ştiu de la medici, că m-am consultat, n-ar trebui să fie făcut vaccinul (de aceea unii mor după vaccin) fără o analiză (… ) Poţi să omori omul cu vaccinul. Impunerea acestui certificat verde la Biserică este o depărtare a creştinilor de Biserică mai rău decât în comunism. Comuniştii nu au făcut asta. Îi rog pe parlamentari să nu fie de acord cu obligativitatea certificatului verde pentru că este un act administrativ şi politic, nu este un act medical care absolvă de boală sau că acea persoană este imunizată. Sunt multe voci medicale care arată că acest vaccin scade imunitatea”, a declarat Teodosie.

Patriarhia Română, despre certificatul verde: Participarea fizică la slujbe în lăcaşurile de cult răspunde unei nevoi esenţiale, de hrană spirituală

Patriarhia Română a transmis, vineri seară, că a solicitat autorităţile să nu introducă obligativitatea prezentării certificatului verde pentru participarea la slujbele religioase, întrucât prezenţa fizică a credincioşilor în lăcaşurile de cult „răspunde unei nevoi esenţiale, de hrană spirituală”.

Instituţia precizează că respectă normele sanitare de protecţie când organizează evenimente. După cum, în data de 12 noiembrie 2021, Patriarhia Română a solicitat Camerei Deputaţilor să nu introducă obligativitatea certificatului digital UE privind Covid-19 pentru clerici sau credincioşi ca o condiţie pentru a participa fizic la slujbele religioase, şi astăzi Patriarhia Română adresează autorităţilor competente aceeaşi solicitare”, a transmis, vineri, Patriarhia Română, citată de basilica.ro.

Principalul motiv invocat de Patriarhia Română este că participarea la slujbe răspunde unei nevoie spirituale esenţiale. ”Aşa cum acest certificat nu este solicitat pentru accesul cetăţenilor în magazinele alimentare, farmacii, spitale, deoarece acestea răspund unor nevoi esenţiale ale cetăţenilor, tot astfel participarea fizică a credincioşilor la slujbe în lăcaşurile de cult răspunde unei nevoi esenţiale, de hrană spirituală şi sănătate pentru suflet. Prin rugăciunea comună în biserică, omul credincios intră în comuniune cu Dumnezeu şi cu semenii, vindecând sufletul său de teama de boală şi de moarte”, a transmis Patriarhia Română.

Instituţia menţionează, de asemenea, că „prin rugăciunea comună în biserică, se oferă omului disperat încurajare, prevenind astfel deznădejdea şi depresia”, iar „participarea la sfintele slujbe în biserică oferă omului întristat şi singur bucuria comunicării şi a solidarităţii, prevenind astfel sentimentul abandonului şi al marginalizării”.

Totodată, precizăm că Patriarhia Română ia permanent măsurile necesare pentru respectarea normelor sanitare de protecţie când organizează evenimente religioase”, a mai transmis instituţia.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat, vineri, că certificatul verde nu va fi folosit la slujbele religioase, în această privinţă opinia fiind unanimă. Potrivit ministrului, rolul educativ al Bisericii în respectarea regulilor generale este extrem de important şi poate să contribuie la controlul pandemiei.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.