ÎPS Teodosie, împotriva educației sexuale în școli: „Chiar m-a REVOLTAT! Aceste moduri de inducere a unor idei sunt foarte păguboase!”

Reprezentanții PNL-UDMR-PLUS-USR au decis să întoarcă la Comisia de specialitate legea privind educația sexuală. În acest context, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie se arată profund revoltat și îngrijorat de intențiile guvernanților.

Este foarte ciudat modul cum se reprezintă lucrurile acestea. Aceste treburi trebuie discutate în familie. Eu, ca duhovnic, recomand preoților și când spovedesc copiii să aibă grijă să nu le sporească curiozități. Noi răspundem de creșterea lor. Copiii au nevoie de decență. Răul se poate învăța de oriunde. Nu așa se face. Totuși… curiozitatea stă în natura omului. Sigur că mai controlat. Aceste moduri de inducere a unor idei sunt foarte păguboase. Avem un cuvânt al Scripturii, copiii trebuie să crească cu credința. Trebuie să avem mare grijă de copii pentru că ei sunt viitorul nostru. Chiar m-a revoltat și m-a îngrijorat. Rușinea ajunge la loc de cinste”, a declarat ÎPS Teodosie.

Președintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea legii privind protecția și promovarea drepturilor copilului, prin care Parlamentul a înlocuit termenul de „educație sexuală” cu „educație sanitară” și a condiționat participarea elevilor la ore de acordul scris al părinților. Anterior, legea a fost contestată de președinte și la Curtea Constituțională, însă judecătorii CCR au declarat legea constituțională.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *