IPS Teodosie iese pe câmp ca să facă rugăciuni de ploaie

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a anunţat, joi, că va ieşi la câmp să facă rugăciuni de ploaie, în localităţi învecinate cu municipiul Constanţa. Arhiepiscopul Tomisului a declarat, joi, la emisiunea Dialog duhovnicesc de la Radio Dobrogea că aceste rugăciuni vor avea loc în zilele de post.

„De mâine începem în zilele de post, vineri, săptămâna viitoare, luni, miercuri şi vineri, să ieşim puţin la câmp să facem rugăciuni. Şi eu voi ieşi la Valu lui Traian, aici, în vecinătate, să facem rugăciuni de ploaie. Săptămâna viitoare, în altă parte, la Cumpăna, la Techirghiol, în alte părţi, în fiecare zi, voi ieşi cu părinţii de la Catedrală, în diferite locuri, în vecinătatea oraşului Constanţa”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului. 

Numeroase culturi agricole din ţară sunt afectate de secetă, fermierii cerând ministrului Agriculturii să declare stare de calamitate. 

Preoții din Arhiepiscopia Tomisului, în frunte cu IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, au demarat astăzi o campanie de rugăciuni la vreme de secetă. Preoții au ieșit pe câmpuri sau în apropierea unor fântâni, oficiind slujbe prevăzute în situație de secetă. Campania de rugăciuni va continua în Arhiepiscopia Tomisului, astfel:

– în zilele de: luni, 18 iulie, miercuri, 20 iulie, și vineri, 22 iulie, se vor rosti de rugăciuni pentru ploaie la un câmp apropiat;

– în fiecare zi, se vor oficia slujbe în biserici.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *