Spread the love

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, i-a spus unui român din străinătate care i-a cerut sfatul că este „mare păcat” să mergi la o biserică catolică și că trebuie neapărat să găsească una ortodoxă, chiar dacă este rusească sau sîrbească.

Locuiesc de mulți ani în Anglia și în zona în care sunt eu nu este biserică ortodoxă. Am mers la catolici și merg de mulți ani. E păcat?”, a spus bărbatul într-o intervenție telefonică la emisiunea la care participa Arhiepiscopul Tomisului.

„Mare păcat!”, a răspuns Teodosie.

„Duceți-vă la o biserică ortodoxă, greacă sau undeva. În Anglia sunt biserici ortodoxe rusești…sîrbească, depinde”, a adăugat înaltul ierarh.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București, Tarciziu Șerban, a reacționat vehement la scurt timp după declarația lui Teodosie.

Suntem surprinși în mod neplăcut de o astfel de declarație. Așteptăm o reacție din partea Patriarhiei, poate o dezicere, vis-a-vis de această declarație a lui IPS Teodosie. Situația este cumva specială, întrucât mulți catolici care ar avea nevoie și nu găsesc o biserică, noi îi îndemnăm să meargă la biserica creștină cea mai apropiată”, a spus Tarciziu Șerban.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *