IPS Teodosie, despre vaccinarea anti-covid: „N-aş putea să propovăduiesc ceva de care nu sunt sigur”

ÎPS Teodosie a dezvăluit, marți, că nu se va vaccina anti-COVID-19 deoarece, din punctul său de vedere, vaccinul împotriva noului coronavirus „nu a fost experimentat”. De asemenea, arhiepiscopul Tomisului a explicat că refuzul său este „justificat pe necunoaştere, pe lipsă de experienţă” a oamenilor de ştiinţă şi nu reprezintă un punct de vedere oficial al Bisericii Ortodoxe Române.

Deocamdată nu, pentru că sunt multe necunoscute. Noi lucrăm cu datele veşniciei şi ale adevărului absolut. Vaccinul nu a fost experimentat. Am discutat cu medici. El poate produce anumite reacţii. Nu ştiu oamenii care vaccinează. Sunt cuprinşi de acest virus, nu sunt cuprinşi. Cum să recomandăm dacă nu e de recomandat?”, a declarat IPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului a explicat că preferă să nu se vaccineze împotriva noului coronavirus din cauza reacţiilor adverse.

Deocamdată noi aşteptăm să se studieze. Nu s-au studiat reacţiile adverse. Am văzut în America şi în Anglia sunt nişte cazuri în care efectele au fost negative, mai ales la cei alergici. Eu sunt alergic. Nu mă voi grăbi să mă vaccinez şi nu pot să îi îndemn pe alţii să facă ceea ce nu fac eu. (…) Deocamdată sunt atâtea reţineri, nesiguranţe din partea specialiştilor. Aşa cum spun specialiştii, acest vaccin trebuia să fie experimentat măcar un an. Entuziasmul, dacă merge înainte, nu aduce rezultate numai pozitive. Am citit că dacă cineva se îmbolnăveşte în perioada aceasta când se fac cele două vaccinuri este fatal pentru acela”, a spus IPS Teodosie.

IPS Teodosie a afirmat că, deocamdată, nu s-a pus problema ca vaccinul anti-COVID să fie obligatoriu.

Sunt atât de multe motive de avea o reţinere. Bine că nu s-a pus problema că sunt obligatorii. Vom fi alături de medici. Şi noi suntem medici de suflete. N-aş putea să propovăduiesc ceva de care nu sunt sigur”, a precizat înaltul prelat.

Întrebat dacă Guvernul a cerut sprijinul cultelor pentru a populariza campania de vaccinare anti-COVID, IPS Teodosie a explicat că nu a discutat acest lucru şi va refuza în continuare.

Este un refuz justificat pe necunoaştere, pe lipsă de experienţă. E poziţia mea particulară”, a conchis IPS Teodosie.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.