Spread the love

Institutul Național de Sănătate Publică a publicat sâmbătă în transparență decizională propunerea privind  setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgență. În acest document sunt prevăzute regulile care trebuie respectate de către toate entitățile economice, dar și de către cetățeni.

Accesul în mijloacele de transport va fi unul controlat, grupele de pregătire ale elevilor nu trebuie să fie mai mari de 10 elevi, hotelurile vor fi deschise, nu și restaurantele, sunt câteva dintre regulile propuse de INSP. De asemenea, s-au făcut propuneri pentru o redeschidere a lăcașurilor de cult, precum și pentru reluarea slujbelor.

Guvernul interferează în administrarea Sfintelor Taine și interzice, prin propunerea ca Sfânta Împărtășanie să fie administrată prin lingurițe și pahare de unică folosință, folosirea obiectelor de cult liturgice. În plus, Guvernul interzice și sărutarea icoanelor, a Sfintei Cruci, a Sfintei Evanghelii și a altor obiecte de cult. Propunerile l-au iritat pe IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

„Sfânta Împărtășanie nu pot să ne-o recomande ei. O să avem discuții în Sfântul Sinod. Biserica este autonomă față de stat. E greu de acceptat, nu poate fi acceptat așa ceva. Amânăm Sfânta Împărtășanie până când va fi voie să împărtășim cum trebuie. Avemm frică să dăm cele sfinte ca și când nu ar fi sfinte! E o imixtiune în cultul bisericii. Nu facem compromisuri. O să analizăm!”, a transmis IPS Teodosie.

Tot sâmbătă, Ministerul Afacerilor Interne a publicat setul de măsuri propuse după 15 mai, iar bisericile nu se vor deschide.

Interdicția de organizare și desfășurare a următoarelor activități:

− mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte, sau orice alte întruniri în spații deschise;

− activități culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment, jocuri de noroc, de tratament balnear desfășurate în spații închise.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

One thought on “IPS Teodosie continuă „războiul” cu statul: „Sfânta Împărtășanie nu pot să ne-o recomande ei. NU facem compromisuri!””

  1. Sa ne traiasca ierarhul !
    Observatii de bun simt, impotriva celor ce vor sa impuna o dictatura ,asa zis “medicala”, pana si in ograda lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *