IPS Teodosie ar face orice să scape de acuzaţii: „Utilizarea legii penale cu privire la fraudă în finanțarea activităților agricole nu este în conformitate cu practica UE”!

Cabinetul de avocatură Vasii, Florian și Asociații depune în instanță, luni, opinia unui avocat specializat pe legislația europeană privind fondurile europene pentru agricultură. Întrucât „frumusețea legii” constă în faptul că poate fi interpretată, Arhiepiscopia Tomisului apelează la acest șiretlic pentru a demonstra că „utilizarea legii penale cu privire la fraudă în legătură cu faptele din prezenta cauză nu este în conformitate cu practica UE”. Totodată „se va solicita instanței amânarea cauzei pentru a se acorda posibilitatea procurorului și celeilalte părți să o cunoască și să-și exprime un punct de vedere. Ne exprimăm încrederea că procurorii vor înțelege că au greșit în acest dosar și vor renunța la acuzații”, susțin reprezentanții Arhiepiscopiei.

CITEŞTE ŞI:

IPS Teodosie, trimis în judecată de DNA

Opinia avocatului Bernard O’Connor se referă la funcționarea legislației UE pentru efectuarea de plăți UE către agricultori. Acesta este destinat utilizării în fața instanțelor române și se face pe fondul urmăririi penale a Arhiepiscopului Petrescu Teodosie pentru fraudă în finanțarea activităților agricole. O’Connor este avocat pentru Consiliul Uniunii Europene, în numeroase cazuri aduse în fața instanțelor UE.

CITEŞTE ŞI:

IPS Teodosie în CONTROL JUDICIAR! ACTE FALSE pentru obținerea pe NEDREPT de fonduri europene și LUARE DE MITĂ!

„Legea recunoaște pe deplin că erorile pot fi din partea solicitantului și a agenției de plată. Prin urmare, folosirea dreptului penal în ceea ce privește plățile trebuie să fie aceeași atât pentru agenția de plăți, cât și 15 pentru solicitanții sau beneficiarii plăților. Acesta este motivul pentru care dreptul penal este rar aplicat în ceea ce privește plățile agricole. Este un sistem de drept administrativ supus sancțiunilor aplicate dreptului administrativ în cadrul principiilor normale ale dreptului administrativ, inclusiv cu privire la proporționalitate, încredere legitimă și procese echitabile. Legea penală ar trebui să se aplice numai în cazul în care există dovezi clare de fraudă intenționată, aceasta neaplicându-se în cazul procesului intentat contra Arhiepiscopilui Teodosie. (…) În opinia mea, circumstanțele care au fost aduse ca dovezi în legătură cu plățile efectuate de către Arhiepiscopia Tomisului sunt pe deplin aplicabile în cadrul sistemului de sancțiuni administrative prevăzute în legislația UE. (…) În contrast cu constatările inițiale ale judecătorului român, se poate considera că sistemul UE nu include elemente de penalizare. Destinatarii care au primit plăți inadecvate și care au fost neglijenți sau rău intenționați pot fi excluși de la plată până la trei ani. Deși este clar că aceste sancțiuni nu sunt de natură penală, acest lucru nu le face mai puțin punitive. Se consideră, în general, că 80% dintre agricultorii din UE nu pot menține activități agricole comerciale fără plăți de la stat. Astfel, retragerea acestor plăți are de multe ori consecința pentru agricultori de a nu mai putea continua activitatea agricolă. (…) În plus, instanța de judecată nu poate determina măsura în care ar trebui aplicate sancțiuni penale suplimentare până când amploarea sancțiunilor administrative nu a fost determinată. Cu alte cuvinte, aplicarea dreptului penal ar trebui să aștepte finalizarea procedurii administrative, cu excepția cazului în care există circumstanțe excepționale, iar aceste circumstanțe excepționale, nu par să fie prezente în cazul Arhiepiscopiei Tomisului”, se arată în opinia lui Bernard O’Connor, formulată pentru avocații înaltului prelat constănțean.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *