ÎPS Teodosie anunță un nou REFERENDUM pentru familie și se OPUNE eliminării orei de Religie din școli

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a anunțat, în premieră, că Biserica va organiza un nou referendum pentru familie, după eșecul celui din 2018, în care PNL și PSD au promis că se vor implica, dar au refuzat, în cele din urmă, să o mai facă, iar USR a militat împotriva lui. Ierarhul de la malul mării a precizat, joi seara, în emisiunea „Cuvântul ierarhului” de la Radio Dobrogea, că s-a dorit ca referendumul din 2018 să nu treacă și s-a creat confuzie intenționat, legând referendumul de politic.

Oricum,  trebuie să facem referendum pentru familie, că nu a trecut timpul. Sigur, a fost o confuzie totală. S-a dorit să nu se înțeleagă, au fost discuții politice, s-a dat în derizoriu. Că nu organizăm noi, nici politicienii, nici Biserica… Dacă va mai fi o oportunitate, și va fi! pentru familie, noi ne vom implica, Biserica, pentru că familia ține de biserică. Biserica este cea care apără familia și drepturile familiei și cele ce sunt morale în societatea noastră”, a spus ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului îi avertizează pe actualii guvernanți de la PNL, USR-PLUS și UDMR, care doresc eliminarea orei de Religie din programa școlară, că dacă vor încălca Constituția, Legea privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor (nr. 489/2006) care prevede că în învăţământul de stat şi particular, predarea Religiei este asigurată prin lege cultelor recunoscute (art. 32, alin. 1), dar şi la Legea educației naționale (nr. 1/2011), Biserica este dispusă să meargă chiar până la organizarea unui referendum:

Sunt convins că ora de religie va rămâne, chiar dacă vor fi anumite încercări de suprimare a ei, nu va putea să fie suprimată. O majoritate zdrobitoare dorește ora de religie. Poporul nostru este cel mai religios din Europa, o spun statisticile. Trebuie să ținem strâns, aproape. Ora de religie este un drept câștigat al nostru, e un plus pentru educația copiilor și tinerilor. Este o contribuție excepțională la formarea copiilor și a tinerilor noștri. Dacă cineva va vrea să o atace, vom porni cu toții în apărarea acestui drept! Chiar ne mobilizăm, facem și referendum, dacă este nevoie. Dacă este nevoie, vom face și pentru ora de religie”, a mai declarat ÎPS Teodosie la Radio Dobrogea.

După Patriarhia Română, și Arhiepiscopul Mitropolit romano-catolic de Bucureşti, Aurel Percă, preşedintele Conferinţei Episcopilor Catolici din România (CER) şi preşedinte al Comisiei pentru Învăţământ din cadrul CER, se pronunţă pentru păstrarea orelor de religie în întreg învăţământul preuniversitar din România. El îi avertizează pe guvernanți că vor încălca legea și Constituția, dacă vor elimina orele de Religie.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

One thought on “ÎPS Teodosie anunță un nou REFERENDUM pentru familie și se OPUNE eliminării orei de Religie din școli

  • sâmbătă, 30 ianuarie 2021 la 07:47
    Permalink

    Sa faca pana iese cum vor ei da pe banii bor!

    Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *