IPS Teodosie, AMENDAT de TREI ori de politiștii constănțeni: A oficiat o slujbă, deși trebuia să fie în izolare (UPDATE)

UPDATE

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a primit cea de-a treia amendă pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi, el fiind găsit de poliţişti la conferinţa ”România, vechea vatră a Europei”. Valoarea totală a sancţiunilor primite este de 3.000 de lei.

„Astăzi, în jurul orei 14.25, poliţişti din cadrul Secţiei 3 au identificat un bărbat, de 66 de ani, care se afla în interiorul unui imobil din municipiul Constanţa, participând la un eveniment, deşi pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, a transmis Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Arhiepiscopul Tomisului a fost amendat, luni, de trei ori, de poliţiştii constănţeni, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 3.000 de lei.

Amenzile date IPS Teodosie sunt ilegale. Din surse oficiale, vă informăm că decizia de carantinare a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către DSP Bucureşti a sosit în mail-ul personal al IPS în jurul orei 13.00. Aceasta i-a fost adusă la cunoştinţă în jurul orei 15.00, în cadrul unui eveniment la care IPS participa. În măsura în care amenzile date IPS Teodosie sunt reale, căci până acum nu ni s-a comunicat nimic oficial, considerăm că acestea sunt ilegale, fiind date înaintea aducerii la cunoştinţă a deciziei de carantinare. Ca atare, vor fi contestate. E absurd să fii amendat fără să fii vinovat. Biroul de Comunicare“, susţine Arhiepiscopia Tomisului printr-un comunicat de presă.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Polițiștii  din Constanța s-au sesizat din oficiu, luni dimineață, cu privire la faptul că, Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, față de care DSP Constanța a dispus măsura izolării din data de 20 ianuarie, este prezent la o slujbă în interiorul Arhiepiscopiei Constanța. IPS Teodosie a fost contact direct cu o persoana confirmata covid-19, astfel că trebuia să respecte deciziile autorităților. Ierarhul a fost sancționat conform Legii 55/2020. Câteva ore mai târziu, Teodosie a fost amendat, din nou, cu 1.000 lei, din aceleași motive.

Reprezentanții Arhiepiscopiei spun că pe adresa instituției nu s-a primit nicio informare oficială cu privire la decizia de carantinare. Pe de altă parte, la întoarcerea în țară din Iordania, zonă roșie, autoritățile i-au pus în vedere faptul că trebuie să se izoleze 10 zile, fiind nevaccinat.

Deși a fost amendat de Poliție, luni dimineață, pentru că nu a respectat izolarea și a participat la slujbă fiind contact direct COVID, ÎPS Teodosie și-a continuat programul de luni și întâlnirile publice. Astfel, Arhiepiscopul Tomisului a participat începând cu ora 10:45 la o manifestare culturală pe faleza Cazinoului din Constanța, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române. La această întâlnire publică ÎPS Teodosie nu a purtat mască de protecție, conform imaginilor publicate pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei. La eveniment au participat copii care au recitat poezii, au cântat și au dansat în hora unirii fără să poarte mască, de asemenea.

Conform Arhiepiscopiei Tomisului, în programul lui IPS Teodosie de luni urmează participarea la o conferință, începând cu ora 13:30, în Sala Magna a Centrului Eparhial Tomis, denumită „România, vechea vatră a Europei”.

teodosie1
DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „IPS Teodosie, AMENDAT de TREI ori de politiștii constănțeni: A oficiat o slujbă, deși trebuia să fie în izolare (UPDATE)

 • miercuri, 26 ianuarie 2022 la 06:25
  Permalink

  Acest individ este mai presus de legiele pamintesti, a recunoscut! Dar, culmea, se foloseste tot de legile pamintesti atunci cand legi ca sa se apere in instanta. Este incredibil cum de nu a fost oprit pina acum.

  Răspunde
 • luni, 24 ianuarie 2022 la 18:43
  Permalink

  Iordania e în zona galbenă, nu în zona roșie. Sau de fapt pe 20 ianuarie era pe galben, habar nu am cum e acum. Spun fiindcă știu cum era pentru că am fost în grupul de pelerini. Cred ca trebuie sa rectificati.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.