IPS Teodosie a pierdut: Pelerinajul de Sf. Andrei NU va avea loc

Tribunalul Constanța a respins miercuri cererea Arhiepiscopului Teodosie al Tomisului de anulare a deciziei prin care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a interzis organizarea unui pelerinaj religios cu ocazia sărbătoririi Sfântului Andrei (30 noiembrie), potrivit minutei de ședință.

Decizia nu e definitivă și poate fi atacată cu apel. Poate fi contestată în 5 zile, dar având în vedere că Sfântul Andrei este în 30 noiembrie, acțiunea nu ar mai avea finalitate.

Miza a fost sărbătoarea Sfântului Andrei, de pe 30 noiembrie, când mii de credincioși ar fi urmat să meargă la peștera în care se crede că a stat apostolul.  

CJSU Constanța a interzis evenimentul odată cu instaurarea carantinei în municipiu, după ce rată de infectare cu coronavirus a urcat la peste 6 cazuri la mia de locuitori.

Instanța a respins cererea Arhiepiscopiei Tomisului, care a încercat să obțină anularea măsurii care impune ca la pelerinaje să participe doar localnici. Decizia a fost luată de Tribunalul Constanța, dar poate fi contestată. Marți, IPS Teodosie a mers personal la tribunal, ca să susțină că libertatea religioasă nu poate fi îngrădită nici măcar în timpul unei crize sanitare.

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, s-a remarcat pe durata pandemiei ca un contestatar al regulilor stabilite atât de autorități, cât și de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe. Spre exemplu, el a repetat slujba de Înviere.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *