ÎPS Teodosie a pierdut catedra: Pensionat forțat de Universitatea Ovidius

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a pierdut procesul împotriva Universității „Ovidius” din Constanța. Curtea de Apel Galați a respins recursul înaintat de acesta, sub numele de mirean, Teodosie Petrescu. Hotărârea este definitivă. Cazul a ajuns la Curtea de Apel după ce ÎPS Teodosie a declarat recurs împotriva hotărârii Tribunalului Constanța de a-i respinge acțiunea împotriva Universității „Ovidius” din Constanța.

Teodosie Petrescu a dat în judecată Universitatea Ovidius pentru că nu i-a prelungit postul de titular (de la catedra Facultății de Teologie) după 65 de ani. Odată pensionat, ÎPS Teodosie nu va mai putea deține nicio funcție în universitate, nu va mai putea conduce doctorate și nu va mai putea face parte din Consiliul Facultății de Teologie. Va putea să predea, dacă dorește, în sistem „plata cu ora“, care este destul de prost plătit.

În primă instanță, Tribunalul Constanța a respins acțiunea, dar ierarhul a atacat această decizie.

Acum câteva zile, ÎPS Teodosie a pierdut procesul prin care contestase decizia de carantinare. În ciuda faptului că trebuia să stea în carantină, ÎPS Teodosie a participat la mai multe evenimente într-o zi, punând în pericol de infectare alte persoane și fiind amendat de trei ori.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *