IPJ Constanța induce justiția în eroare? Mazăre ar putea să NU fie în Madagascar!

Despre fuga din țară a fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, se vorbește foarte mult în această perioadă, fiind marcat încă un eșec al instituțiilor statului în privința abilităților și atribuțiilor lor. Conform versiunii oficiale, Radu Mazăre a plecat din țară pe 25 decembrie, la ora 13:00, când s-a îmbarcat pe Aeroportul „Henri Coandă” din Capitală și s-a îndreptat spre Madagascar. Fostul primar al Constanței a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care era acuzat de retrocedarea ilegală a unor terenuri și avea încă opt dosare penale pe rol, ceea ce era aproape clar că încarcarea acestuia mai era doar o chestiune de timp. De asemenea, pe 19 decembrie 2017, judecătorul Ionuț Mihai Matei, șeful Structurii de Securitate din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție a României a redeschis dosarul în care Mazăre a fost deferit Justiției, alături de Sorin Strutinsky, fostul viceprimar Gabriel Stan și alți cinci salariați ai Primăriei Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Radu Mazăre și Alexandru Mazăre, trimiși în judecată pentru luare de mită!

Un traseu incert. Spre Paris? Nu, spre Roma! „În afară de mine, nimeni altcineva nu știe concret când a plecat Mazăre! El nu făcea parte din peisaj! La Poliție, acolo, e ceva!”

Publicația Info Sud-Est informează că, pe 4 decembrie, Radu Mazăre și-a ridicat noul pașaport de la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor București și a plecat spre Paris. Locația nu a fost aleasă întâmplător, Mazăre având de acolo cea mai facilă legătură aeriană spre Antananarivo, capitala Madagascarului.

Varianta Parisului a picat recent, întrucât bucureșteanul Eduard Peter susține, clar și răspicat, că Radu Mazăre nu a plecat pe 25 decembrie spre Paris, ci pe 20 decembrie, direct la Roma, îmbrăcat în hainele sale excentrice, cu freza tipică și cu… bilet la low-cost! Eduard Peter este convins că Radu Mazăre a călătorit cu el în avion și că a fost recunoscut și de alte persoane. Informația percepută ca fiind oficială, potrivit căreia 25 decembrie este data plecării lui Mazăre, este, în opinia lui Eduard Peter, una falsă și are și o serie de convingeri. Acesta consideră că fostul primar al Constanței a plecat din țară cu îngăduința Poliției și a serviciilor secrete și susține că Mazăre, pe parcursul București – Roma, a fost tot timpul îngrijorat și abătut, „tot timpul pe telefon” și cu comportamentul „tipic infractorilor”.

„Eu am impresia că, în afară de mine, nimeni altcineva nu știe concret când a plecat el! Fără dar și poate, el era, nu există încă unul ca el! Avea inclusive ciocățelele lui, pantalonii mulați, freza dată pe spate. S-a dus la toaletă și era ocupat și a stat cu capul de perete, atunci l-am „scanat” mai mult. Eu mă lupt să se afle că asta e data în care a plecat el, restul sunt vrăjeli! Avea și un ghiozdan de piele… De ce a ales el să zboare cu acest avion când toți de acolo erau muncitori din Italia? Toți cu problemele lor. L-am atins cu cotul pe cine era lângă mine în stânga și i-am zis că e Mazăre, la low-cost. Toți erau cu problemele lor, ocupați cu tablete… (…) Când hoții ajung la aeroport se înroșesc la față, gesticulează, așa era și Mazăre, era agitat. Când a aterizat numai pe telefon a stat! (…) Mi-am dat seama imediat despre el, nu te așteptai să vezi un asemenea om la Wizzair. Avea avion direct de la Constanța la Londra, dacă voia să fugă din Constanța, pleca la Londra, dar s-a gândit că era prins imediat acolo. El a fost șmecher, a știut ce face. Cursa a fost direct Roma. Avionul a avut 40 de minute întârziere, numai de Mazăre nu ne ardea nouă. (…) Eu îmi doresc o țară în care să trăim normal, să ne trăim la realitate. Am sărbătorit că am trecut în 2018, dar nu prea am trecut… (…) Nu există să îl confund, l-am „scanat” din cap până în picioare, nu avea cum să fie altcineva! Era singur, el cu ghiozdanul, nu am văzut dacă are bagaje în cală. Mai erau o femeie și un bărbat care lucrează în Italia, ei au mai zis ceva de Mazăre, că l-au recunoscut. (…) Asta e realitatea! Îmi pare rău că Wizzair nu spune că e bilet pe numele lui Radu Mazăre. Poate sunt confidențiale și nu se dau. Și pe Servicii le doare undeva… Serviciile, dacă voiau, știau că pleacă, să fim serioși! Eu am gândit așa: și la Poliție e ceva acolo! Să dea Dumnezeu să aflăm, dar a plecat cu voia lor! Au băgat-o că a plecat în ziua de Crăciun, când toată lumea e colo-colo, nu au timp de filaje, nimeni nu are timp de Mazăre. (…) El a aterizat la Ciampino, până la celălalt aeroport este ceva de mers, dar cu mașina, taxi, ajungi imediat. Cred că el doar și-a făcut valiza și a plecat cu primul avion. De la Roma ai spre Madagascar sau spre alte părți, nu îl interesa escala. Când fugi te gândești ce haine îți iei? Fugi și gata! Doar Blue Air zboară de la Fiumicino. Și mai e ceva: de ce nu a plecat din Constanța? De ce nu a zburat cu Tarom? Low cost e folosit de oamenii de rând, dacă zbura cu Tarom era pe prima pagină în toate ziarele, pe toate posturile! Au fost cazuri când stewardesele au făcut poze altora din avion! Cu hainele lui, cu pantaloni mulați, se vedea pe el că nu făcea parte din peisaj și nu avea nici o legătură cu ceea ce era în avionul acela!”, a spus Eduard Peter, pentru TOMIS NEWS.

Bâlbâielile IPJ Constanța. Dancu l-a făcut „scăpat” pe Mazăre?

Ministerul Afacerilor Interne anunța, pe 18 septembrie 2017, că „comisar-șef de Poliție Constantin Dancu a fost împuternicit să exercite, cu caracter temporar, funcția de șef al IPJ Constanța”. TOMIS NEWS a făcut mai multe dezvăluiri despre Dancu începând din acele momente (una dintre ele a dus la un control al IGPR referitor la existența unui soft ilegal instalat de Dancu la IPJ Constanța) și aducem aminte faptul că, la un moment dat, un polițist constănțean ne-a motivat, printre multe altele, de ce acesta și-a dorit un nou mandat în fruntea instituției, deși își depusese dosarul de pensionare cu cinci zile înaintea renumirii la șefia IPJ Constanța: „Între timp, li se spune: „Eu ți-l scap, îți dau timp să pleci!” Și e suficient timpul ăsta ca să plece! De la Urmăriri se duc pe adresă falsă și așa se face! Apoi, când ai informațiile de la ședințe când se fac targeturi, el (inspectorul șef – n.r.) se duce la personaj și-i spune: „Ți s-a făcut rău, trebuie să pleci din țară să te tratezi!” Timpul acordat e cam de trei-patru luni!”

Constantin Dancu și Radu Mazăre au cooperat de minune în anii de glorie ai fostului edil. De exemplu, pe 8 aprilie 2013, Dancu era împuternicit inspector șef al IPJ Constanța, plecând de la comanda Serviciului Rutier și, la scurt timp, Poliția Rutieră nu își mai desfășura activitatea în Mamaia, stațiunea intrând în raza de competență a Poliției Locale, serviciul aflat în subordinea lui Radu Mazăre. O „rocadă” de ținut minte.

CITEȘTE ȘI:

Târâș-grăpiș, vom avea o lege a salarizării unitare. Vișan: „A venit târziu, dar forma este OK”. Turcescu: „Un Guvern de impotenți, rupți de realitate”. SNPPC: „Închidem țara și plecăm! O lege de rahat!”

Dancu trimite justiția pe „adresă falsă”? De ce ar merge Mazăre într-o țară în care îi era teamă că va fi asasinat? Fostul edil ar putea fi în Iordania!

Revenim la momentul 30 decembrie 2017, când IPJ Constanța anunța: „Noi ne-am sesizat în data de 30 decembrie la ora 12.00, când el trebuia să se prezinte în faţa ofiţerului de caz în baza regulilor impuse prin controlul judiciar. El însă avea libertatea de a părăsi ţara, în ultimii doi ani, de când i s-a ridicat interdicţia, a fost plecat de mai multe ori, inclusiv în Brazilia”, preciza purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Marius Niculescu.

Interesant este că IPJ Constanța știa că Mazăre a mai fost plecat din țară, dar, de data aceasta, nu știa de la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor București, instituție aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, că și-a ridicat un pașaport nou! De asemenea, singura sursă care susține că Radu Mazăre este în Madagascar este tocmai… Mazăre, pe care IPJ o tratează ca fiind credibilă, viabilă, deși, cel puțin în privința datei plecării sale, avem deja primele neconcordanțe. Cu alte cuvinte, Mazăre ar putea fi oriunde, ar putea apela la o orice variantă falsă de locație, iar IPJ Constanța tratează „de bună” această informație, pe care o „pasează” la ÎCCJ, ca și cum polițiștii constănțeni și-ar fi făcut, astfel, treaba…

Între timp, în baza informațiilor furnizate de IPJ Constanța, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat instanţei supreme soluţionarea de urgenţă a solicitării de arestare preventivă în lipsă a fostului primar al Constanţei. Cererea procurorilor DNA a venit în contextul neprezentării la poliţie, aşa cum prevede controlul judiciar în cazul lui Mazăre, şi a anunţului făcut de acesta, precum că nu se mai întoarce în România şi că va cere azil politic în Madagascar. ÎCCJ va decide pe 10 ianuarie când va discuta cererea de arestare în lipsă a lui Mazăre.

Dacă data plecării și traseul sunt deja discutabile, trecem la locație, care și aceasta este la fel de discutabilă. S-a vehiculat intens că obținerea statutului de azilant politic este o imposibilitate în Madagascar și ar fi un prim motiv de a considera că Mazăre nu a ales această țară. De asemenea, Radu Mazăre preciza în primăvara anului 2014, la finalul unei ședințe de Consiliu Local, că… este urmărit de mafioți, care vor să îl lichideze în Madagascar!

„Am informații că ar fi fost tocmiți niște oameni care să plece în Madagascar odată cu mine, vizând eliminarea mea fizică. (…) În orice caz, dacă se întâmplă ceva, apropiații mei știu exact despre cine este vorba și cum ar urma să se întâmple, dacă Doamne ferește se întâmplă ceva!”, spunea Mazăre. A doua zi, Mazăre era reținut de DNA pentru fapte de corupție și călătoria de Paște planificată pentru Madagascar a picat. Declarațiile au fost făcute la doi ani după ce concesionase de la un trib din Madagascar aproape două hectare de teren pe malul oceanului, pe o perioadă de 99 de ani. Pe acest teren, Mazăre a ridicat resortul Mantasaly, de patru stele, format din 16 bungalow-uri amplasate lângă plajă.

Mandatul de urmărire internaţională în vederea extrădării trebuie să conţină toate elementele necesare identificării persoanei urmărite (incluzând fotografii, impresiuni digitale, etc.), o expunere sumară a situaţiei de fapt şi date privind încadrarea juridică a faptelor ș.a.m.d. Tocmai expunerea sumară a situației nu poate fi prezentată de IPJ Constanța, instituție care deja a trimis către ÎCCJ date eronate privind data plecării fostului primar al Constanței, iar dacă Madagascar nu este statul în care Radu Mazăre se află, toate solicitările MJ și ale MAE vor fi sortite eșecului! (Planificat?) În altă ordine de idei, în potențiala solicitare a României către Madagascar de extrădare a lui Radu Mazăre, este necesar ca fapta săvârșită de urmărit să nu constituie o infracțiune politică sau o infracțiune conexă unei infracțiuni politice, ori fostul primar al Constanței are probleme de corupție, nicidecum politice și caracterul politic al unei infracțiuni este apreciat de către statul solicitat, adică Madagascar, iar povestea cu „statul paralel” este hilară în România, darămite în statul african, pe care Mazăre va trebui, literalmente, să o demonstreze!

De ce ai pleca dintr-o țară în care susții că îți este pusă libertatea în pericol în altă țară în care îți este viața pusă în pericol? Iată o întrebare pe care autoritățile ar trebui să o ia serios în calcul.

Madagascar nu are încheiat un acord de extrădare cu România. Schimbul de informaţii cu inspectoratele de poliţie din străinătate se face prin intermediul Poliţiei Române, iar formalităţile de extrădare şi încheierea de acorduri sunt realizate de Ministerul Justiţiei, prin ÎCCJ și cel de Externe. Dacă unul dintre state refuză cooperarea, suspectul nu va fi niciodată tras la răspundere. De asemenea, acesta va rămâne liber și dacă informațiile furnizate de unul dintre state nu corespund cu realitatea. Dacă admitem faptul că Radu Mazăre, potrivit lui Eduard Peter, a plecat din țară speriat, agitat, tot timpul pe telefon, cu siguranță Radu Mazăre nu a plecat într-o locație în care ar fi fost la fel de agitat, cum ar fi Madagascar, care nu îi garantează libertatea fostului primar al Constanței, indiferent cât de investitor ar fi el. În acest context, s-a ivit o nouă locație în care s-ar afla Radu Mazăre și aceasta este o altă țară în care condamnații în România se refugiază cu patos: Iordania!

Două persoane au furnizat pentru TOMIS NEWS această informație. Una dintre ele, din zona fostului notar constănțean, Florin Vișan, care a fugit din țară la sfârșitul lunii ianuarie 2016. Șpăgi în sistem piramidal, fraudarea actelor și a sistemului bancar, găuri și falsuri în gestiune, înșelarea și cumpărarea inspectorilor de control, o mafie organizată asupra căreia instituțiile statului au eșuat din nou, Vișan părăsind țara cu milioane de euro la îndemână. Sursa noastră ne-a precizat următoarele: „S-a întâlnit Vișan cu Mazăre în Iordania. Actele notariale ale lui Mazăre le făcea Vișan, prin avocatul M.M.”

Pe de altă parte, un social-democrat constănțean ne-a precizat că fostul șef de cabinet al fostului senator Alexandru Mazăre, Alexandru Florian Ilie, ar fi scăpat deja „gălușca” chiar printre PSD-iștii constănțeni, susținând că a vorbit în urmă cu câteva zile cu Radu Mazăre, care, potrivit celor care au discutat cu Ilie, fostul primar al Constanței se află în Iordania! În urmă cu zece ani, firma Principal SN, administrată de Alexandru Florian Ilie, intra în atenția presei locale, care anunța că societatea ridică în stațiunea Mamaia un hotel cu opt etaje. Același Ilie a făcut parte din staff-ul cabinetului parlamentar Eduard Martin – Alexandru Mazăre – regretatul Corneliu Dida.

VA URMA!

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV DNA știa CÂND și CUM va pleca Avraham Morgenstern din țară! Personajul din „gașca Mazăre” a FUGIT CU ACORDUL SRI și SIE!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.