Ion Iliescu A DEMISIONAT din funcția de președinte al Institutului Revoluţiei Române

După ce cinci parlamentari PNL şi unul de la USR PLUS au iniţiat un nou proiect legislativ pentru desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române, în urma deciziei CCR care a declarat neconstituţională ordonanţa de urgenţă care viza desfiinţarea institutului, Ion Iliescu a decis să facă un pas în spate și a demisionate de la șefia IRRD. Totodată, și Gelu Voican Voiculescu a fost demis de noul președinte al IRRD, Alexandru Mironov, din poziția de director general.

Noua conducere interimară a IRRD a decis ca președintele Klaus Iohannis să fie consultat pentru alegerea în funcția de Președinte și numirea Directorului General a Institutului.

„Colegiul Național, ca urmare a Deciziei CCR nr.198/24.03.2021, reafirmă existența IRRD și începând cu data publicării în MO Of. nr. 0421/21.04.2021 reintră în deplinătatea atribuțiilor sale. Colegiul Național a luat act de demisia domnului Ion Iliescu din funcția de Președinte al IRRD, primita și înregistrată azi cu nr.1/23.04.2021. Ținând cont de prevederile legale prin care Președintele României numește membrii în Colegiul Național al IRRD, membrii prezenți au hotărât ca, alegerea Președintelui și numirea în Directorului General ai IRRD să fie facute cu consultarea Președintelui României. Până la consultarea Președintelui României, alegerea în funcția de Președinte și numirea Directorului General, sunt făcute cu caracter interimar. Domnul Alexandru MIRONOV – București, a fost ales în funcția de Președinte al IRRD. Colegiul Național, la propunerea Președintelui IRRD, Alexandru MIRONOV, îl eliberează din funcția de Director General pe domnul Gelu Voican VOICULESCU. La propunerea președintelui IRRD, domnul Alexandu MIRONOV, Colegiul Național l-a numit în funcția de Director general al IRRD, pe domnul Ioan SAVU – Timișoara. Colegiul Național constată că în motivarea emiterii OUG nr.91/2019 s-au formulat critici neintemeiate și incorecte cu privire la activiatea și rezultatele IRRD. Colegiul Național a decis să supună atenției opinei publice, pentru corecta sa informare, documente care arată activitatea reală și benefică a IRRD:

 Raport de activitate 2005-2019

Scrisoarea publică a domnului Claudiu Iordache, fost Director General timp de 14 ani

Colegiul Național a hotărât să propună Președintelui României, consultări cu privire la activitatea viitoare a IRRD și realizarea de dezbateri în cadrul Comisiei Parlamentare a Revoluționarilor din Decembrie 1989 și a Secretariatului de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989.”, se arată în comunicatul IRRD.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.