Iohannis: „Vom reconstrui întregul sistem de sănătate… după alegeri. În România, campania de vaccinare va fi de succes, vor fi convinși și scepticii”

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut luni o declarație de presă la finalul vizitei la Spitalul Universitar București. Printre altele, șeful statului a repetat faptul că și-a propus să reconstruiască sistemul de sănătate… după alegerile parlamentare din 6 decembrie. De asemenea, Iohannis a mai vorbit și despre primele tranșe de vaccinuri anti-covid.

„Vom reconstrui întreg sistemul de sănătate, după alegeri, am mai spus-o și sunt foarte hotărât să urmăresc după alegeri cu o nouă majoritate parlamentară, cu un guvern sprijinit solid din Parlament, sunt convins că putem să punem pe picioare o astfel de reformă, care dă cu totul o altă față întregului sistem de sănătate din România. (…) Vom reuși să facem din sistemul de sănătate românesc unul notabil de performant pentru întreaga regiune. (…) În acest moment știm sigur că sunt mai multe tipuri de vaccin, în faze avansate de testare – aprobare și la începutul anului viitor este posibil să avem 2-3, poate 4 tipuri de vaccin, care toate funcționează bine. (…) Vorbim de primele tranșe, suficiente pentru a vaccina întregul personal medical. (…) Vaccinarea populației în masă se va putea petrece undeva în primăvară, însă este clar că trebuie să așteptăm un pic pentru a avea descrierea exactă pentru fiecare vaccin, pentru ca medicii să decidă și efectul să fie optimal”, a spus Klaus Iohannis.

Potrivit șefului statului, campania de vaccinare din România va fi de succes și îi va convinge și pe spectici să se vaccineze:

La începutul acestei săptămâni intenționez să vizitez un centru de vaccinare și, în acest fel, lumea va putea să vadă că nu vorbim de o teorie, ci de un demers practic. La noi, campania de vaccinare va fi de succes. Chiar dacă mai sunt unii care comentează că poate vaccinul este nu știu cum… vă asigur că vaccinurile care se produc acum sunt eficiente, sunt sigure. Vaccinarea nu este obligatorie, dar eu sunt convins că prin rezultatele din primele luni toată lumea se va convinge și va dori să se vaccineze. În acest fel, vom termina pandemia. Sunt vești foarte bune”, a mai spus Iohannis.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.