Iohannis: „Unii au mai mult vânt, alții mai multă energie hidro, alții nuclear…”

Klaus Iohannis a vorbit, în cadrul declarațiilor de presă comune susținute alături de premierul belgian, Alexander De Croo despre energia nucleară și repornirea centralelor nucleare.

Este un lucru cunoscut, mixul energetic este la decizia națională. Noi, în România, am decis să investim în energie regenerabilă și energie nucleară civilă. Vom extinde la Cernavodă, com avea într-un timp scurt centrale nucleare mici, modulare. Vom avea energie verge prin PNRR. Nu cred că ar fi util că mixul energetic să fie stabilit la nivel european. Unii au mai mult vânt, alții mai multă energie hidro, alții nuclear. Important este să avem energie la prețuri rezonabile, ca să nu repete situația de acum”, a spus Klaus Iohannis.

„Trebuie să te poți diversifica. Sunt nemulțumiri că facem lucrurile pas cu pas. Deconectarea de Rusia va avea un impact major. Este un mixt de strategie națională, dar proiecte comune. În Marea Nordului avem o alianță, folosindu-se de vânturile din larg. Energia nucleară nu este exclusă”, a completat și premierul Belgiei.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *