Iohannis: „Trebuie să vă spun clar, PE FAȚĂ: în România, NU suntem în faza de relaxare!”

Președintele Klaus Iohannis a efectuat, miercuri, de la ora 12.30, o vizită la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI), alături de premierul Ludovic Orban și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Șeful statului a punctat faptul că, deși alte state europene încep să anunțe o serie de relaxări în privința măsurilor sociale stricte aplicate, România nu este în această fază. Iohannis a subliniat că vom putea mai repede să ajungem la faza de relaxare doar dacă respectăm cu sfințenie regulile impuse de autorități.

„Două teme care mi se par foarte importante, care vă privesc, dragi români, pe toți. Vremea este frumoasă, auzim la știri că sunt unele țări deja unde se face un plan pentru relansare. Oricât de rău îmi pare, trebuie să vă spun clar, pe față: în România, nu suntem în această fază! La noi, din păcate, numărul de cazuri crește, numărul de persoane care sunt tratate în Urgențe crește și chiar dacă ne dorim cu toții să treacă mai repede această criză, vă spun că la noi încă nu suntem în faza în care putem să ne relaxăm. Depinde de noi cât mai durează până când putem să venim cu un plan de relaxare a măsurilor. Această infecție, acest virus, merge de la om la om. Dacă respectăm cu sfințenie regulile impuse de autorități, atunci cu siguranță vom putea mai repede să ajungem la faza de relaxare, să ne reluăm aproape normal viața. Dacă ne relaxăm prea repede, dacă credem că vremea frumoasă alungă virusul, dacă credem că nu mai este atât de grav, vă spun că putem să ajungem în faza în care aceste măsuri încă luni de zile și nimeni nu își dorește așa ceva. (…) A doua (temă – n.r.) îmi cade și mai greu să vă spun, pentru că este în legătură cu sfintele sărbători de care ne pregătim. Avem în continuare două sărbători pascale: acum, duminică, este Învierea Domnului pentru creștinii catolici, evanghelici, unitarieni, iar în cealaltă duminică pentru ortodocși, greco-catolici. Personal, voi sărbători acum, duminică. O să stau acasă, împreună cu soția mea, Carmen. Vom fi numai noi doi. Nu vom merge să luăm lumină. Nu vom invita pe nimeni la masă. Nu vom merge la nimeni la masă. Vom fi acasă, vom urmări liturghia la televizor, vom aprinde o lumânare în casă și ne vom ruga. Asta aștept dragi români, să faceți cu toții. Este greu. De Paște ne întâlnim cu prietenii, cu familia, ieșim afară. De data aceasta nu se poate”, a spus Klaus Iohannis.

Vizita președintelui a avut lco în contextul în care Ministerul de Interne urmează să anunțe, în cursul acestei zile, o nouă Ordonanță Militară.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *