Iohannis TRAGE DE TIMP în privința propunerilor de miniștri? Senatorul Mihu acuză: „Profită de faptul că noi muncim și SE PREFACE că lucrează! Trebuie SĂ SCĂPĂM de el!”

Comitetul Executiv Național al PSD din 15 iulie a decis ca Ramona Mănescu (din partea ALDE) să preia funcția de ministru al Afacerilor Externe, Nicolae Moga (senator PSD Constanța) să preia funcția de ministru al Afacerilor Interne și Mihai Fifor (senator și secretar general PSD) să fie desemnat vicepremier pe Parteneriate Strategice. Cele trei propuneri au fost înaintate în aceeași zi către președintele României, Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI:

Potrivit Codului Administrativ, adoptat recent de Guvern prin Ordonanță de Urgență, președintele țării este obligat să numească un ministru în termen de zece zile și poate refuza o singură propunere. Astăzi, suntem în a opta zi și Iohannis încă nu a avut nici o reacție. De altfel, pe parcursul ultimei săptămâni, Iohannis a semnat două decrete pentru promulgare de legi, după ce vorbise la telefon cu premierul Viorica Dăncilă, care îi ceruse să semneze decretele de numire în funcție pentru noii miniștri. Marți, Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii care instituie votul anticipat şi votul prin corespondenţă pentru diaspora, după ce UDMR a semnat Acordul Politic Național, la Palatul Cotroceni. Este ultimul partid care semnează acest Acord, după ce PSD și ALDE au refuzat. Nimic, însă, despre acceptarea sau refuzul privind propunerile de miniștri!

CITEȘTE ȘI:

Social-democrații au avut o zi aglomerată, marți, după un Birou Politic Național și un Comitet Executiv – în cadrul căruia s-a stabilit candidatul pentru prezidențiale, respectiv pe Viorica Dăncilă. Aceștia s-ar fi așteptat ca Iohannis să se pronunțe, iar nervii au explodat chiar în CEx, unde Dăncilă a răbufnit pe cei prezenți: „Am încercat să ne regrupăm, tot nu reușim. Dacă mai atacă cineva partidul sau un coleg în public, pleacă! Unde vedeți comandă din altă parte? De zece zile aștept numirea miniștrilor! Asta înseamnă că e comandă din altă parte?”, a spus Dăncilă.

În opinia senatorului social-democrat constănțean, membru al CEx PSD, Ștefan Mihu, președintele Iohannis trage intenționat de timp, simulând faptul că lucrează.

„Încă nu a terminat de „citit” materialul trimis de doamna prim-ministru! Domnul Iohannis profită de faptul că, spre deosebire de el, noi chiar muncim și el se preface că lucrează! Este doar încă un blocaj din partea domniei sale împotriva bunei funcționări a Guvernului, încă una din multele inițiative ale sale de acest gen și de care, după alegerile prezidențiale, trebuie să scăpăm!”, a spus senatorul Mihu, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *