Iohannis: „SALUT intenția Finlandei de aderare la NATO! România este un susţinător ferm!”

Preşedintele Klaus Iohannis salută anunţul Finlandei cu privire la intenţia acestui stat de a adera la NATO şi afirmă că România va susţine un astfel de demers.

Salut declaraţia comună a preşedintelui Finlandei Sauli Niinistö şi a prim-ministrului Marin Sanna cu privire la aderarea la NATO a Finlandei. România este un susţinător ferm al politicii uşilor deschise a NATO şi este gata să susţină Finlanda în procesul de aderare la NATO. Împreună suntem mai puternici!”, a scris Iohannis, joi, pe Twitter.

Finlanda trebuie să solicite „fără întârziere” aderarea la NATO, au afirmat joi preşedintele finlandez Sauli Niinisto şi şefa executivului Sanna Marin, într-o schimbare politică majoră determinată de invazia rusă din Ucraina.

Finlanda trebuie să solicite fără întârziere aderarea la NATO”, au afirmat Niinisto şi Marin într-un comunicat comun. „Sperăm ca paşii care mai sunt necesari pe plan intern pentru luarea acestei decizii să fie făcuţi în următoarele câteva zile”, au adăugat liderii finlandezi.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *