Iohannis: „Să nu creadă cineva că a venit primăvara și s-a terminat pandemia. Haideți să ne vaccinăm”

Președintele Klaus Iohannis a explicat miercuri că nu cunoaște pe nimeni care să nu își dorească să ieșim din pandemie, dar arată că singura soluție rămâne vaccinarea, de aceea a făcut un apel către toți românii să se programeze la vaccin.

Campania de vaccinare a mers foarte bine până acum, dar am avut la dispoziție un număr oarecum mic de doze și asta nu a depins de noi. Guvernul a făcut eforturi pentru a primi mai multe doze. Eu am venit pentru a da un semnal cu această vaccinare mobilă și vom găsi. Vrem să reducem mult timpul de așteptare, vrem să venim în întâmpinarea cetățenilor. Campania de vaccinare ne privește pe toți și până la urmă nu cunosc pe nimeni care nu vrea să scape de pandemie, deci haideți cu toții să ne vaccinăm! Este singura soluție pentru a ieși din pandemie.”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis susține că singura soluție pentru a ieși din pandemie este vaccinarea. Iohannis atrage atenția asupra faptului că deși a venit primăvara, pandemia nu s-a terminat și nu trebuie să lăsăm garda jos.

„Am văzut că și în aceste zile la radio, la televizor, peste tot s-a dezbătut foarte mult despre restricții. Suntem în continuare în plină pandemie! Să nu aibă cineva impresia că a venit primăvara și s-a terminat pandemia. Restricțiile nu anulează pandemia, doar o încetinesc și reprezintă o șansă pentru eroii noștri, pentru medici să îi trateze pe cei care, din păcate, s-au îmbolnăvit. Există o singură șansă pentru a ieși din pandemie: vaccinarea. Repet, nu restricțiile înlătură pandemia, doar vaccinarea în masă ne permite să ieșim din pandemie. Doar vaccinarea ne permite să avem concedii la vară, să mergem la concerte, la teatru, să revenim la o viață normală.”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a refuzat să comenteze contrele din coaliție privind campania de vaccinare, el afirmând că aceasta este un „succes”, lucru susținut și de PNL. USR PLUS consideră, în schimb, că vaccinarea în România este un eșec.

Despre anumite contre din Guvern, cu siguranță ați urmărit cu atenție ce s-a întâmplat. Au fost afirmații mai puțin fericite din diferite părți, dar haideți să revenim la campania de vaccinare. Campania de vaccinare este un succes. Am reușit să obținem un număr impresionant de doze de vaccin și am reușit să le folosim pe toate. (…) Este o reușită certă și acest lucru îl puteți verifica foarte simplu, există statistici europene. Dacă ne uităm la persoanele vaccinate cu două doze, suntem pe locul 4 în Europa”, a spus Klaus Iohannis.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *