Iohannis, revoltat după votul din Parlament: „ Măsuri aberante, promovate de IRESPONSABILI! România nu este guvernată de o coaliție care avea drept prioritate FURTUL din bani publici”

Solicitarea Preşedintelui României, Klaus-Werner Iohannis, adresată Parlamentului, cu privire la prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României, instituită prin Decretul nr.240/2020, a fost adoptată, joi, în Parlamentul României.

Dezbaterile liderilor partidelor parlamentare au început în jurul orei 12:00, iar cei care au anunțat încă de la început că vor vota împotrivă au fost președintele PRO România, Victor Ponta și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Cei doi au invocat faptul că decretul nu îndeplinește necesitățile sociale și economice urgente. Aceleași critici le-au avut și cei de la PSD, președintele UDMR, Kelemen Hunor și liderul grupului minorităților, Varujan Pambuccian, care au mai adăugat faptul că Parlamentul trebuie să fie unica autoritate legislativă a țării, însă au votat pentru.

În urma votului exercitat în Parlament, dintr-un total de 465 de senatori și deputați au votat 439, dintre care 404 pentru, 29 împotrivă, 5 s-au abținut, iar un parlamentar nu a votat.

Decretul a suferit o serie de modificări, despre care TOMIS NEWS a relatat recent, iar pe acestea președintele Klaus Iohannis le-a criticat dur, joi, după votul din Parlament și a răbufnit împotriva PSD, ALDE și PRO România:

Oamenii politici sunt primii care vor trebui să se schimbe și să înțeleagă că așa nu se mai poate! Schimbarea va fi însă imposibilă în cazul acelor politicieni care chiar și în aceste zile dramatice se gândesc doar la beneficiile lor electorale și, după ce au distrus în ultimii ani bugetul României, fac acum propuneri care nu doar că sunt greșite, dar pur și simplu împovărează excesiv o țară pe care au lăsat-o și expusă și vulnerabilă. Nu putem pericilita viitorul României pentru că o majoritate parlamentară lipsită de orice legitimitate votează astăzi populist măsuri care nu au nici o susținere economică. Este complet imoral să punem pe umerii generației tinere factura de mâine a unor măsuri aberante promovate de niște iresponsabili. Am făcut un apel insistent, încă de la începutul crizei generate de epidemie către toți politicienii să abandoneze discursul demagogic și să nu încerce să câștige capital electoral din suferința oamenilor. Este inacceptabil și revoltător să-i vedem dând lecții astăzi pe cei care au lăsat spitalele fără resurse, care au gonit oameni competenți din țară, care au distrus sistematic întregi sisteme de servicii politice. Cum poate fi catalogat un lider politic care pune sub semnul întrebării necesitatea stării de urgență sau care condiționează votul în Parlament? Obligatoriu, de altfel, pentru ca decretul să producă efecte… Condiționează votul de adoptare a unor măsuri imposibil de implementat… Politicienii pot să ajute cu sfaturi, idei, implicare sau soluții constructive, dar nu pot să instige, să fie populiști și să îndemne la nerespectarea măsurilor menite să protejeze sănătatea și viața cetățenilor! (…) Sunt convins că indiferent de opțiunile lor politice, răsuflă ușurați că România nu este guvernată astăzi în context de criză profundă de o coaliție care avea drept prioritate furtul din bani publici și fuga de răspundere! Criza actuală este gestionată de un guvern care ține cont de sfaturile specialiștilor, care îi lasă pe profesioniști să își facă meseria și urmează îndeaproape recomandările lor”, a spus Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *